Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvati u Sloveniju, Srbi u Hrvatsku

Naš grad susjedima je sve popularnija destinacija za šoping: "Sve je jeftinije od 20 posto nadalje"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Sve više Srba dolazi u šoping u grad na istoku zemlje, Ilok. Tvrde da su cijene znatno jeftinije nego kod njih.

Prema pisanjima srpskih medija, naši susjedi sve češće dolaze u šoping k nama, točnije u Ilok.

Istok Hrvatske sve je popularnije odredište za stanovnike iz Bačke Palanke i okolnih sela, ali i Novog Sada. Tvrde da je osim hrane puno isplativije u Hrvatskoj točiti gorivo.

"Ovdje su jeftiniji samo bijeli kruh i cigarete. Kad trebam kupiti sir u Srbiji, moram napraviti dobru strategiju gdje da ga nađem, a da se ne osjećam pokradeno. Isto je i s ribom.

Pročitajte i ovo 47-godišnjakinja držala pse u nehumanim uvjetima osumnjičena 47-godišnjakinja UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Strašne scene kraj Zagreba: Mrtve životinje na zapuštenom imanju, spasitelji ne mogu zaustaviti suze

Dođemo ovamo, kupimo za nekoliko tjedana. Sve je jeftinije od 20 posto nadalje i uvijek su neka sniženja, ali prava sniženja. U Vukovaru ima još boljih tržnica, ali to je ipak malo dalje", rekao je za Danas.rs Nenad iz Čelareva. 

Pokazao je i sir koji je kupio u Iloku, a koji se za po 20 posto skupljoj cijeni prodaje i u Srbiji.

Pročitajte i ovo Odluka o istražnom pritvoru profesoru - 3 Na bolovanju je Preokret u slučaju tučnjave u strukovnoj školi: Profesor ostaje raditi, učenicima opomena pred isključenje

Što se tiče cijena, mlijeko u Srbiji ne može se naći ispod 150 dinara, odnosno 1,28 eura, dok u Hrvatskoj može biti 85 centi, piše Danas.rs.

U Hrvatskoj su jeftiniji meso, jaja, sirevi, kemijski proizvodi. Jogurt kod nas košta 1,19 eura, a u Srbiji, kada bismo to preračunali, iste gramaže, 1,54. Dok je kod nas kilogram svježeg šarana 4,95 eura, u Srbiji je 6,40 eura. 400 grama janjetine za gulaš kod nas košta oko 3,67 eura, dok je kod njih najmanje 85 centi skuplji. 

Velika je stavka i gorivo. U Srbiji litra benzina košta 1,49 eura, a litra dizela 1,66. Kod nas su cijene od srijede 1,40 eura po litri za benzin i dizel.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene