Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Prvo zaposlenje bez poreza'

HSLS prikupio preko 75.000 potpisa u 100 gradova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U akciji prikupljanja potpisa 'Prvo zaposlenje treba biti oslobođeno svih poreza i doprinosa tijekom prve godine rada', koju je tijekom proteklih deset dana organizirao HSLS u 100 hrvatskih gradova, prikupljeno je preko 75 tisuća potpisa, izvijestio je danas predsjednik te stranke Darinko Kosor.

Zadovoljni smo rezultatima akcije, rekao je Kosor na konferenciji za novinare dodavši kako je riječ o prvoj peticiji u Hrvatskoj tijekom protekle dvije godine koja je bila 'pozitivnog karaktera', s obzirom da su, kako je kazao, sve dosadašnje bile usmjerene 'protiv nekoga'.

Potpisi će, kako je rekao, sutra biti službeno dostavljeni Vladi od koje očekuju 'razumijevanje i respekt prema željama građana'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Okupilo ih se 50-ak Građani Sarajeva i danas prosvjedovali: 'Tišina, Parlament radi!' Slika nije dostupna Udruga David Nova peticija: Prikupljaju potpise za referendum o oporezivanju Crkve

>> Kosor: HSLS žali što neće biti referenduma

Želimo pomoći Vladi da tijekom predstojećih sedam mjeseci, koliko je otprilike preostalo do parlamentarnih izbora, pokrene neke konkretne inicijative kojima možda neće riješiti sve gospodarske probleme ali mogu riješiti problem zapošljavanja mladih ljudi, poručio je čelnik HSLS-a.



HSLS-ovci su, u povodu skorašnje saborske rasprave o prijedlogu izmjena Zakona opravima i dužnostima saborskih zastupnika, predstavili svoju inicijativu prema kojoj bi saborski zastupnici išli u mirovinu sa 65 godina.

Kosor: Zašto bi zastupnici išli u mirovinu s 50 ili 55 godina?

Osobno želim u mirovinu kada i svi drugi ljudi koji vrijedno rade u tvrtkama te ne vidim zašto bi saborski zastupnici išli u mirovinu sa 50 ili 55 godina kao što je to danas ili pak kao što je u prijedlogu vladajuće koalicije sa 60 godina, poručio je Kosor.

Također je pozvao čelnike parlamentarnih stranaka - Jadranku Kosor, Josipa Friščića, Zorana Milanovića i Radimira Čačića da se 'unaprijed odreknu svih saborskih privilegija'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene