Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jednoglasno prihvaćena

Hribar podnio ostavku na dužnost ravnatelja HAVC-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvoje Hribar podnio je u ponedjeljak ostavku na dužnost ravnatelja Hrvatskoga audiovizualnog centra (HAVC) koju je Upravni odbor jednoglasno prihvatio.

Hribar je ostavku podnio na konstituirajućoj sjednici novoga Upravnog odbora HAVC-a nakon nepovoljnog mišljenja Državne revizije o radu Centra.

Pročitajte i ovo Mohamad Štajeh Rat u Gazi Palestinski premijer podnio ostavku: "To ima smisla samo u kontekstu dogovora za sljedeću fazu" Demostracije protiv Katalin Novák - 1 Orban ostao bez suradnice Mađarska predsjednica podnijela ostavku: Iza odluke stoji skandal povezan s pedofilom

Novinarima je nakon sjednice rekao da poštuje mišljenje Državne revizije, bez obzira na to što se on osobno i HAVC s njome ne slažu, te da nije želio da djelatnost Centra pati zbog nastalih okolnosti.

U reviziji je, uz ostalo, navedeno kako je tijekom 2015. ravnatelj Hrvoje Hribar raspolagao sredstvima na temelju zaključenih ugovora, u iznosima iznad 50.000 kuna, bez odluke Upravnog odbora, a za iznose iznad 200.000 kuna bez suglasnosti osnivača, Ministarstva kulture, te da Upravni odbor Centra nije odlučivao o Financijskom planu i godišnjem obračunu za tu godinu, što nije u skladu s odredbama Zakona i Statuta. 

Također, Financijski plan Centra ne sadrži prihode iskazane po vrstama, rashode i izdatke predviđene za trogodišnje razdoblje, te obrazloženje prijedloga financijskog plana i nije sastavljen u skladu sa Zakonom o proračunu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene