Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POLITIČARI ČESTITAJU BOŽIĆ

Plenković, Milanović i Jandroković poslali čestitke građanima i mole da se ljudi suzdrže od velikih okupljanja

Čestati nisu zaboravili ni premijer Plemković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković i predsjednik države Zoran Milanović. Istaknuli su obiteljske vrijednosti te apelirali da se građani suzdrže od velikih okupljanja uoči blagdana.

Božićnu i novogodišnju čestitku uputili su predsjednik Republike Zoran Milanović te predsjednik Sabora Gordan Jandroković. Pozvali su na odgovornost, solidarnost i brigu za bližnje te zahvalili onima koji se nesebično izlažu u borbi protiv pandemije.

''Kulturu srca za bližnjega i osjećaj ljudske odgovornosti za svakoga pretočimo u naše ponašanje tijekom ovih blagdana. Ovi blagdani neka nas još snažnije potaknu u zalaganju za opće ljudske vrijednosti. I ne zaboravimo drukčije od nas, slabije, one koji su zapostavljeni ili isključeni. Sretan vam Božić i sretna Nova godina'', poručio je predsjednik Milanović.

Predsjednik Sabora istaknuo je da je u blagdansko doba važna obiteljska povezanost, kao i optimizam i podsjećanja na kršćanske vrijednosti.

Pročitajte i ovo Trgovina, ilustracija - 2 još stignete Detaljan vodič: Donosimo radno vrijeme trgovina za blagdane

''Blagdani su doba obiteljske povezanosti, optimizma i podsjećanja na kršćanske vrijednosti koje nas snaže u suočavanju sa svim iskušenjima. Ove godine kušnje su posebno izražene, ali uvjeren sam kako ćemo ih solidarnošću, razboritošću i odgovornim ponašanjem uspješno prevladati'', rekao je Jandroković.

Pročitajte i ovo Trgovina, ilustracija - 1 Neke se stvari nikad ne mijenjaju Božićni šoping i dalje obavljamo u zadnji čas. Trgovački centri unatoč mjerama vrvjeli kupcima, otkrivamo koliko smo potrošili u prosincu

Građanima je čestitku za Božić uputio i premijer Andrej Plenković. Uz lijepe želje pozvao je na odgovornost te na smanjena druženja i posjete.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna uskladili i odjeću Pogledajte božićnu bajku Rakitićevih: Mnoge raznježio prizor zagrljene obitelji kraj drvca

''Najradosniji kršćanski blagdan dočekujemo u izazovnim i teškim okolnostima uzrokovanim pandemijom koronavirusa. Zato ćemo se, nažalost, ovoga Božića morati odreći nekih naših blagdanskih tradicija, ne zaboravljajući pritom na duh Božića koji nas iznova podsjeća da budemo solidarni i da se brinemo o našim bližnjima, osobito o onima kojima je to najpotrebnije'', istaknuo je premijer Plenković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene