Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatska trguje s korumpiranom biznismenom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznati biznismen Walter Wolf koji je i u Hrvatsku uveo neke poznate brandove, u Sloveniji je optužen za korupciju u nabavi finskih vojnih vozila Patria. Radi se o milijunskim provizijama. Podsjetimo, i Hrvatska je naručila 80 istih vojnih vozila.

Razlog, koji je finske kriminaliste doveo do poznatog poduzetnika Waltera Wolfa, inače slovenskog podrijetla, bila je transakcija preko njegovog računa u Lichtensteinu. 

Pročitajte i ovo Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara? Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“

Finci su još sredinom srpnja blokirali račun i izdali nalog za pritvaranje Wolfa i zastupnika Patrije Wolfganga Riedla. 

Voditelj istrage u Finskoj još sredinom lipnja potvdio je da pri prodaji oklopnjaka u Sloveniji postoje sumnjivi posrednici.

Walter Wolf sa svojeg ranča u Kanadi pak poručuje da s Patrijom i sumnjivim poslovima nema ništa.

'Nikad nisam bio u Patriji. Uopće je ne poznajem. To je tek jedna glupost koja se dogodila. Još uvijek nisam ništa dobio i još uvijek mi nitko ništa nije rekao', telefonskom izjaviom poručio je Wolf.

Istraga o kupnji oklopnih vozila u Sloveniji traje već mjesecima. Zbog sumnje na mito pritvoreni su i prestavnici Patrije, koji su lani s ministrom Rončevičem potpisali ugovor o prodaji 84 oklopnjaka Hrvatskoj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene