Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne slaže se s optužbama

Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara?

Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju
Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Foto: Getty Images
Ukrajinski ministar poljoprivrede Mikola Solski osumnjičen je za nezakonito pribavljanje državnog zemljišta vrijednog sedam miijuna dolara.

Ukrajinska antikorupcijska policija je imenovala ministra poljoprivrede Mikolu Solskija kao osumnjičenog u kaznenoj istrazi nezakonitog pribavljanje zemljišta u državnom vlasništvu u vrijednosti od sedam milijuna dolara, rekao je ministar u utorak, porekavši optužbe.

Solskij, koji nadgleda ukrajinsku proizvodnju žitarica u ratno doba od ožujka 2022., rekao je da ne razumije zašto su se sada pojavile optužbe vezane uz događaje iz 2017. i 2018. godine.

"Ne slažem se s optužbama", kazao je novinarima u Kijevu nakon što je ukrajinski Nacionalni ured za borbu protiv korupcije objavio priopćenje s rezultatima istrage.

Pročitajte i ovo Prazna oranica Devetnaesta sreća? Nema dogovora o dodjeli državnog zemljišta, a ovaj su zakon dosad mijenjali već 18 puta: "Konfuzan je i potpuno nefunkcionalan!"

Ured je rekao da je ministar predvodio plan za pribavljanje zemljišta u državnom vlasništvu u vrijednosti od 291 milijuna hrivnji (oko 6,9 milijuna eura) i pokušaj stjecanja zemljišta vrijednog 190 milijuna hrivnji.

Solskij je prvi ministar u vladi predsjednika Volodimira Zelenskog koji je osumnjičen u korupcijskom skandalu.

Zelenskij pokušava provoditi nultu stopu tolerancije prema korupciji te je prošle godine smijenio svog ministra obrane zbog navoda o primanju mita povezanih s obrambenom industrijom.

Zakonodavci su proteklih dana rekli da očekuju rekonstrukciju vlade, sigurno do kraja proljeća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene