Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SAVJET KAKO SE ZAŠTITITI

"Nemojte odgovarati, nemojte otvarati...": Hrvatska pošta poslala važno upozorenje građanima

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Bliže nam se blagdani, što znači da mnogi od nas kupuju online i naručuju dostavu paketa na kućnu adresu. Tu situaciju dobro koriste i prevaranti, koji imaju sve inovativnije načine da dođu do tuđeg novca.

Tako su se pojavili i prevaranti koji su počeli slati lažne SMS poruke i poveznice predstavljajući se kao Hrvatska pošta (HP). U lažnim porukama koje šalju korisnicima piše kako će njihov paket biti vraćen ako ga ne preuzmu te ih se upućuje na poveznicu kako bi saznali više informacija, upozoravaju iz ove tvrtke.

"Putem SMS poruka šire se lažne obavijesti s poveznicom u kojima se od korisnika traži uplata iznosa za isporuku pošiljke. Nemojte odgovarati na takve poruke ni otvarati poveznice koje se u njima nalaze jer se time izlažete riziku od krađe svojih podataka", ističe HP.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović HRVATSKA U SCHENGENU Povijesni dan za Hrvatsku, slavlje u Bruxellesu: Stiglo zeleno svjetlo za ulazak u Schengen, nižu se reakcije

Opisali su i kako prepoznati lažne poruke i obavijesti.

"Mogu se prepoznati po sumnjivoj i čudnoj e-adresi ili poveznici (službena domena Hrvatske pošte je posta.hr), starom logu Hrvatske pošte te pravopisnim i gramatičkim pogreškama na stranici. Najveću sumnju svakako treba pobuditi ako na poveznici trebate unijeti podatke s bankovne kartice", ističe HP.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene