Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje Eurostata

Konačno dobre vijesti: Hrvatska je treća po rastu industrijske proizvodnje u EU-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je, uz Irsku i Dansku, zabilježila najveći rast industrijske proizvodnje u listopadu u odnosu na prethodni mjesec među zemljama Europske unije, pokazuje izvješće europskog statističkog ureda.

Prema najnovijim podacima Eurostata Hrvatska se nalazi među tri najbolje zemlje Europske unije po rastu industrijske proizvodnje u mjesecu listopadu, u odnosu na rujan 2017. godine. Hrvatska je prema tim podacima zabilježila industrijski rast od 2,7 posto, dok je najveći rast unutar zemalja EU zabilježila Irska s 10,6 posto, a iza nje Danska s 2,8 posto, što je tek za 0,1 posto više od Hrvatske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podaci Eurostata Hrvatska u rujnu zabilježila najveći porast industrijske proizvodnje u EU Slika nije dostupna U studenom 2013. Oporavak industrijske proizvodnje: Hrvatska u skupini zemalja s najvećim rastom!

Na razini čitave EU zabilježen je industrijski rast u navedenom periodu za 0,3 posto, dok je u rujnu 2017. godine zabilježen ukupni pad od 0,5 posto.

Listopad 2017. bilježi i bolji industrijski rast na razini čitave EU i u odnosu na isti mjesec u 2016. godini, a on iznosi 4,2 posto.

Za isti navedeni period poredak zemalja članica EU-a koje bilježe najveći industrijski rast u listopadu 2017. u odnosu na listopad 2016. nešto je izmijenjen, no Irska je i dalje vodeća zemlja s 13,4 posto industrijskog rasta. Slijede je Slovenija s 10,7 posto, Poljska s 10 posto i Rumunjska s 9,1 posto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene