Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HDSSB odbacio HSP-ove optužbe na račun Uprave NK Osijek

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić odbacio je danas u Osijeku optužbe koje je na račun Uprave Nogometnog kluba 'Osijeka' i HDSSB-a danas izrekao predsjednik HSP-a Anto Đapić, ocijenivši da se, u postupku privatizacije kluba, tako unosi nemir i zbrka u taj klub i skreće pozornost javnosti s teškoća u gradskoj upravi.

Đapić je na prije toga održanoj konferenciji za novinare pozvao Branimira Glavaša da odstupi s dužnosti predsjednika Nogometnog kluba 'Osijeka' jer je, kako drži, postao prevelik teret klubu te nema legitimiteta i potporu gradskih vlasti, koja će, nakon preoblikovanja kluba, imenovati novi Nadzorni odbor i Upravu, koji će provesti njegovu privatizaciju.

Pročitajte i ovo Suđenje zbog ubojstva Tomislava Sablje - 3 Ostaju u istražnom zatvoru Redari optuženi za Sabljino ubojstvo izjasnili se da nisu krivi: Na suđenu pročitani detalji događaja iz kobne noći Slika nije dostupna Novi detalji iz manifesta Norveški krvnik Hrvatsku spominje 70 puta i simpatizira HSP i HDSSB

Šišljagić, koji je ujedno potpredsjednik NK 'Osijeka', kazao je kako ne zna odakle HSP-u ideja da se klub može privatizirati na takav način jer, kako tvrdi, zakonske odredbe i pravilnici Hrvatskoga nogometnog saveza (HNS) ne poznaju nikakvu privremenu upravu, koju u medijima spominju čelnici HSP-a i predviđaju da preoblikovanje kluba vodi sadašnja Uprava. 

>> Đapić pozvao Glavaša da odstupi s dužnosti predsjednika NK Osijek

Odbacio je i tvrdnju da sadašnja Uprava kluba nema legitimitet te ocijenio kako Đapić i gradonačelnik Gordan Matković 'uopće ne poznaju što nalažu zakonske odredbe za preoblikovanje nogometnih klubova'. Ustvrdio je kako su NK 'Osijek' i Uprava 'poduzeli sve zakonske radnje za preoblikovanje kluba u dioničko društvo' te da se preoblikovanje dobro razvija. O tom se, kako tvrdi, već očitovalo nadležno ministarstvo i HNS.

Istaknuo je kako se ne protivi da se grad Osijek skrbi za NK 'Osijek', no. dodao je, takvim se optužbama u klub unosi nemir i kaos. Ocijenio je kako je namjera takvih istupa HSP-ovih čelnika skretanje pozornosti javnosti s nagomilanih problema i nezakonitosti u gradu i gradskoj upravi, a Đapiću je poručio da se o temi preoblikovanja osječkog kluba 'može napraviti dobar magistarski rad'.

Konferenciji je nazočio i Branimir Glavaš, ali nije želio komentirati Đapićeve optužbe, ozbrazloživši to tvrdnjom kako 'ne želi miješati šport i politiku'. Dodao je kako će se on i direktor NK 'Osijeka' Mile Dumančić o svemu očitovati na sutrašnjoj konferenciji za novinare, u klupskim prostorijama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene