Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnja u niz nepravilnosti

Puljak o uhićenjima u Splitu: "Mi smo uočili kosture iz ormara. Zbog jednog ugovora će Grad ostati bez 2,5 milijuna kuna"

USKOK provodi veliku akciju u Splitu u ukviru koje je uhićeno 12 osoba. Među njima su i zaposlenici Gradske uprave. Gradonačelnik Splita Ivica Puljak tim je povodom dao izjavu.

U velikoj akciji USKOK-a u utorak ujutro u Splitu je uhićeno 12 osoba.

Pročitajte i ovo Davor Trupković, bivši pomoćnik ministrice u Ministarstvu kulture i medija - 2 Posljednja velika afera Bivši pomoćnik ministrice ostaje u istražnom zatvoru, Đapo i Pribičević pušteni da se brane sa slobode Uvredljivi grafit u Splitu Gotovo svakodnevica FOTO Osvanuli novi uvredljivi grafiti u Splitu: "Naguzio te Puljak... radite samo za svoj interes"

Među uhićenima su i zaposlenici Gradske uprave. Sumnja se u niz nezakonitosti s izdavanjem građevinskih dozvola.

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak tim se povodom obratio javnosti. Kako je rekao, današnja događanja ne može detaljno komentirati jer je istraga u tijeku i mora poštivati presumpciju nevinosti.

"Mi radimo u gradu u kojem građani imaju jednake šanse i u kojem nema privilegiranih. Grad će u potpunosti surađivati s policijom i USKOK-om te ćemo svu potrebnu dokumentaciju staviti na raspolaganje istražiteljima", kazao je Puljak i najavio "antikorupcijske mjere koje će onemogućiti i znatno otežati bilo kakve malverzacije i nezakonita postupanja".

USKOK bio u Gradu tijekom prijepodneva

"USKOK je bio ovdje do 13 ili 14 sati, nisu bili u mojem uredu već u uredu u kojem vrše izvide", kazao je Puljak i rekao da su ga iz USKOK-a samo obavijestili o akciji i danu kojeg će provesti u Gradskoj upravi.

"Poduzet ćemo sve što možemo kako se ovakve stvari ne bi događale u budućnosti", rekao je Puljak.

"Uvijek ste iznenađeni kad USKOK dođe u instituciju, to je za cijelu Gradsku upravu neugodna stvar, no ako postoje indicije, ja pozivam institucije da ispitaju stvar", kazao je Puljak.

Uočili kosture iz ormara

"Mi smo uočili, kolokvijalno nazvane, kosture iz ormara. Jedan je ugovor potpisan za DTK i zbog njega će Grad ostati bez 2,5 milijuna kuna godišnje iz proračuna. Poduzet ćemo sve da se takvi ugovori revidiraju i da se to ne dogodi", dodao je Puljak.

"Kada govorimo o slučaju u kojemu posluje DTK mreža, operatori su uplaćivali sredstva Gradu. Kasnije je taj ugovor prenesen na samo jednog operatora koji je plaćao malo više Gradu, ali ostali operatori plaćaju njemu", objasnio je Puljak.

Novi GUP

Navodi da GUP nije optimalan te da će se pristupiti izradi novog glavnog urbanističkog plana. Bit će predložene izmjene GUP-a koje će ga uskladiti sa zakonom, no nakon toga će se krenuti u izradu novog.

"Sad postoji problem kadrovskih potencijala za izdavanje dozvola. To ćemo rješavati sljedećih dana", rekao je Puljak.

"USKOK-u ćemo uputiti službeno očitovanje da vidimo kakav je status uhićenih zaposlenika Grada kako bi mogli poduzeti zakonske mjere prema tim službenicima", najavio je Puljak.

"Postoje zakonske norme. Oni se mogu suspendirati, ako je to zakonski omogućeno. Zavisi u kojem su stupnju istrage, ali to nam USKOK mora doznačiti", objasnio je Puljak.

Nije htio spekulirati o odgovornostima drugih ljudi, smatra kako je to predmet istrage. "Poduzet ćemo niz antikorupcijskih mjera koje će minimalizirati ovakve stvari u budućnosti", zaključio je Puljak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene