Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U svakom drugom krugu u sridu

Goran Špada slavodobitnik 32. Trke na prstenac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Goran Špada iz mjesta Špadići na konju Atila, slavodobitnik je ovogodišnje 36. po redu Trke na prstenac koja je danas poslijepodne održana u Barbanu, a na kojoj je sudjelovalo 15 konjanika.

Riječ je o viteškoj igri koja se održava svakog trećeg vikenda u kolovozu, a zadnjih je godina postala zaštitnim znakom Barbana te je jedna od najpoznatijih ljetnih priredaba u Istri. Tridesetdvogodišnjem slavodobitniku Špadi bio je to trinaesti nastup na ovoj trci, a ukupno je osvojio devet bodova obzirom da je u svakom krugu pogodio u sridu.

Njemu je prijelazni štit osobno uručio predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović a osim toga uručena mu je pehar kao i skulptura ptice 'Prstenac', prijelazni trofej, rad Josipa Diminića te ček od 30 tisuća kuna.

'Još nisam svjestan uspjeha. Koncentracija je bila dobra i to mislim da je na kraju presudilo', kazao je slavodobitnik Goran Špada novinarima.

Trku na prstenac danas su u Barbanu pratili mnogobrojni gosti iz političkog i društvenog života Istre i Hrvatske predvođeni predsjednikom Ivom Josipovićem, bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem te čelnicima stranaka Kastavske koalicije. (Hina)

Pročitajte i ovo Zoran Milanović na Trci na prstenac - 1 trka na prstenac VIDEO Zen ga nije volio: Pogledajte kako je pobjednički konj umalo ozlijedio Milanovića, umiješao se i tjelohranitelj Zoran Milanović U BARBANU Predsjednik Milanović: "Od demokracije u Afganistanu i takvim državama ništa, to moramo shvatiti. Nismo mi propovjednici..."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene