Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za sve afere

"Slušamo klasičnu retoriku i spinove": Forum mladih SDP-a održao performans ispred HDZ-a

Forum mladih SDP-a - 3
Forum mladih SDP-a - 3 Foto: Forum mladih SDP-a
Predstavnici Foruma mladih SDP-a Hrvatske danas su pred središnjicom HDZ-a izveli performans "HDZ za 5 - 5 milijardi kuna" kojim su se osvrnuli na brojne dosadašnje afere HDZ-a, one o kojima se posljednjih godina pisalo u medijima, a koje su kada se sve zbroji hrvatske građane koštale oko pet milijardi kuna. Naravno, zbroj se odnosi samo na one pljačke za koje se doznalo.

Kako smatra Forum mladih SDP-a - HDZ je stranka osuđena za korupciju. Njeni članovi su najnovijom aferom, pljačkom INA-e, izveli najveću pljačku u povijesti moderne Hrvatske.

"Radi se o iznosu kojim se može izgraditi primjerice 200 novih vrtića, 30-ak škola, kupiti i osigurati 3900 respiratora za bolnice, subvencionirati školske udžbenike za sve osnovnoškolce u narednih šest godina ili smještaj u studentskim domovima narednih 40 godina", smatraju.

Forum mladih SDP-a - 3 Forum mladih SDP-a - 2 (Foto: Forum mladih SDP-a)

Mnogo toga je u Hrvatskoj moglo biti izgrađeno ili obnovljeno za novac koji je nestao zbog grabeži članova HDZ-a i njima bliskih ljudi, dodaju.

"Današnjim performansom ispred središnjice HDZ-a osvrnuli smo se na sve afere u kojima su HDZ-ovci imali svoje prste. Zadnjih dana slušamo klasičnu retoriku i spinove kako zapravo nismo pokradeni nego spašeni.

Forum mladih SDP-a - 3 Forum mladih SDP-a - 1 (Foto: Forum mladih SDP-a)

Mladi su o takvom HDZ-ovom upravljanju državom i spašavanju već sve rekli svojim odlaskom iz zemlje, njih na stotine tisuća, koji tu više ne žele živjeti zbog korupcije, nezaposlenosti, malih plaća, loše politike stanovanja, nepostojanja politika za mlade, itd.

Forum mladih SDP-a - 3 Forum mladih SDP-a - 3 Foto: Forum mladih SDP-a

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna unatoč kiši i nevremenu Performans zagrljenih umjetnika na Cvjetnom trgu nije prošao bez incidenta: "Nekoliko momaka pokušalo ih je zastrašiti..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poražavajuća statistika FOTO/VIDEO Performans u centru Zagreba: ''Svakih 15 minuta jedna žena u Hrvatskoj doživi neki oblik nasilja. Nema isprike''

Tome treba stati na kraj. Pozivamo sve mlade da se ne pokolebaju, da se ostanu boriti i da se ne predaju. Ovo nije samo krađa u INA-i, ovo je zoran primjer krađe naše sadašnjosti i budućnosti", zaključio je predsjednik Foruma mladih SDP-a Lovro Lukavečki.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene