Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjetio Paklenicu

Felix s 'ruba svemira' skakao i u Hrvatskoj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijski pustolov Felix Baumgartner u više je navrata posjetio Lijepu Našu.

Felix Baumgartner odabrao je nacionalni park Paklenicu za mjesto s kojeg je skočio u špilju s visine od 190 metara. Baumgartner je inače poznati 'base jumper'. Base jumping je aktivnost u kojoj skakač skače s fiksnog objekta, pritom koristeći padobran samo kako bi ublažio pad. Na Facebook stranici Vanka regule objavljena je fotografija njega u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019.

 Felix Baumgartner je postao poznat nakon povijesnog skoka sa visine od čak 39 kilometara, za koji se spremao punih pet godina sa cijelim timom stručnjaka. Prije finalnog skoka s 36,5 kilometara visine, Felix je izveo niz probnih skokova. Prvi je bio u ožujku 2012. godine, kada je skočio s visine od 22 kilometra.

U sprnju iste godine skočio je drugi probni let s visine od 29.584 metara. Sve ovo kulminiralo je povijesnim skokom 's ruba svemira'. Felix se u kapsuli popeo na visinu od nevjerojatnih 39 kilometara iznad Zemlje te hrabro skočio, dočekavši se na nogama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene