Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krešimir Crnogaća

Emotivna objava zaručnice mladog preminulog liječnika: "Ne budite neznalice, neliječnici i neljudi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaručnica mladog preminulog liječnika Krešimira Crnogaće emotivnom objavom pohvalila je one koji su im pomogli u zadnjim trenucima njegove teške bolesti, ali i prozvala one koji nisu.

Nakon kratke i teške bolesti sa samo 39 godina preminuo je liječnik Krešimir Crnogaća, specijalist ortoped na Klinici za ortopediju KBC-a Zagreb. Od poznatog liječnika na društvenim mrežama oprostili su se kolege i brojni pacijenti, a posebno je emotivna objava njegove zaručnice, antesteziologinje Sanje Ćosić.

Ona je u emotivnom postu ispričala koliko su teški bili zadnji trenuci njezina zaručnika, zahvalila svima koji su im u njima pomogli, ali upozorila i na one koji nisu zbog čega je mladi liječnik umirao u velikim mukama.

"Moj je Krešo trebao mirno zaspati, a nekoliko minuta prije smrti gledao joj je u oči i uznemirio se, prestrašio, bio je nemiran. Osjetio je kraj, a to se nije trebalo dogoditi. Trebao je samo zaspati, mirno zaklopiti oči i izdahnuti spokojan u mom naručju", napisala je liječnica.

Pročitajte i ovo Učionica - 1 Nova školska godina Počinje škola, sve je spremno: Roditeljima će dvije stvari biti od velike pomoći, a uskoro su opet - praznici

Poslala je zahtjev svim liječnicima da ne budu neznalice, neliječnici i neljudi i da pomognu pacijentima na samrti.

"Pišem ovo zbog njega, radi svih naših umirućih pacijenata, radi naših obitelji, muževa, djece, prijatelja i nas koji ćemo jednog dana umrijeti. Prestanite se bojati opioida u palijativi. Prestanite biti neznalice, prestanite uskraćivati milost mirne smrti palijativnim pacijentima. Educirajte se. Pitajte. Zovite kolege koji se time bave da vas educiraju. Budite liječnici i poštujte Hipokrata. Ne mučite bolesnika na samrtnoj postelji", poručila je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ogorčeni mladenci Vjenčanje iz pakla kraj Zagreba! 150 gostiju proživjelo agoniju: "Povraćao sam i imao proljev, dobio sam i temperaturu. Morala je doći i Hitna"

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene