Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobili pohvalu Hitne pomoći

Dvojica plivača u posljednji tren spasila Slovenca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Barbarigi kraj Pule zahvaljujući pribranosti dvojice plivača, spašen je 64-godišnji turist iz Slovenije. Reagirali su u posljednji tren i utopljenika izvukli na sigurno. Sa spašenim gostom razgovarala je naša ekipa.

Slovenac Franc Eržen, od petka može slaviti dva rođendana. Iznenadni pad šećera u krvi za vrijeme plivanja, gotovo ga je stajao života. Ljeto u Barbarigi pamtit će zauvijek.

Pročitajte i ovo Barack i Michelle Obama nesreća na jezeru Utopio se osobni kuhar Baracka Obame: "Bio je voljeni član naše obitelji" Policija, ilustracija - 5 Pronađen na parkiralištu Uhićen Slovenac (22): Zaustavila ga prometna policija, a on izbacio vrećicu i paket kroz prozor te se dao u bijeg

'Osjećam se sad dobro. Onda se zahvaljujem svim vašima, spasiocima i tako da sam prošao dobro skroz', rekao nam je Franc Eržen. Sve zahvaljujući Krešimiru i Davoru, koji su instinktivno reagirali i ostali prisebni.

'Svim mukama, mrtvo tijelo u moru, počeo sam dovlačit van. Nitko da pomogne, toliko kupača, toliko svih oko nas, nitko da priskoči u pomoć', rekao je Krešimir Žeželić koji je spasio slovenskog turista. Ipak, u plićak je utrčao Davor. Davor Stanić iz Buzeta je rekao da je Eržen je bio jako plav, bez ikakvih znakova života te mu je počela ići voda na usta i na nos.

Hitna pomoć je pohvalila dečke

Iako nije obučen za reanimaciju, Davor nije oklijevao. 'Onda sam stao iza njega, podignuo sam ga i počeo sam ga jako pritiskat tu u području prsnog koša i pluća da mu istjeram vodu van', kaže Davor Stanić. Hitna pomoć je pohvalila dečke, jer su sve izveli poput profesionalaca.

'Kad smo izvadili protezu van i izbacili jezik, i bacili ga na lijevi bok, puno je lakše disao i dolazio sebi. Onda je taj gospodin Nijemac, da ga tako nazovem došao ovdje i napravio stvar pod navodnicima', ispričao je Žeželić.

Tajanstvenog su Nijemca neki mediji predstavili kao heroja ove priče, no u pitanju je krivi heroj i jedna posve druga priča. 'Ovo kako je interpretirano u medijima, to je jedna poluinformacija', upozorio je Davor.No, poanta naše priče je da su dvoje ljudi sada veliki prijatelji, a jedan je život spašen. Kad izađe iz bolnice, Franc je obećao dečkima druženje uz pivu. Pa, živjeli.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene