Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povučeni s tržišta

Evo koji se proizvodi NE SMIJU prodavati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni inspektorat je zabranio prodaju za niz proizvoda, a neki moraju ići na dodatnu analizu.

Državni inspektorat izdao je u utorak upozorenje o nizu proizvoda koji predstavljaju opasnost za korisnike, među kojima su i tri dječje igračke za koje je određena zabrana stavljanja na tržište i njihovo uništavanje, odnosno odbijen uvoz na granici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Drama u Japanu Jedna osoba umrla, a deseci u bolnici zbog tableta: Farmaceutski div povukao ih iz prodaje, sve se istražuje Igračke nisu sigurne Državni inspektorat pojačano kontrolira dječje igračke: Za 12 zabranjena prodaja

Državni je inspektorat tako zabranio stavljanje na tržište i uništavanje 27 komada seta zvečki 'Baby Sway Bell' proizvedenih u Kini, a koje je u Hrvatsku uvezla tvrtka Macao d.o.o iz Nedelišća.

Za te je zvečke, naime, analizom u laboratoriju utvrđeno da imaju oštre rubove kojima se dijete tijekom igre može ozlijediti.

Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja: Doznajte koje su igračke ŠTETNE za zdravlje

Ministarstvo zdravlja je pak temeljem analize dječje igračke kuhinjski set 'Messkit Art', koju je iz Kine trebao uvesti zagrebački AMD promet, te za kinesku igračku set mini životinja 'Daninal Dinosaur', uvoznika Rox iz Zagreba, odbilo uvoz na granici.

Za prvu je igračku (120 kutija) utvrđeno da sadrži intenzivan strani miris te oštre završne rubove koji mogu izazvati ozljede kod djece, dok je kod druge (1152 komada) utvrđeno da ima veću od dopuštene količinu bis(2-etilheksil) ftalata (DEHP).

Na hrvatsko je tržište zabranjeno stavljanje još pet proizvoda.

Riječ je o upaljačima Spark iz Kine u obliku baterijske svjetiljke, koji izgledom privlači djecu i nije u skladu sa sigurnosnim zahtjevima, kao i četiri vrste laserskih pokazivača proizvedenih u Kini koji predstavljanju rizik od djelomičnog ili trajnog oštećenja vida.

Državni inspektorat je vlasnike vozila Jeep Liberty, proizvedene između 2001. i 2003. godine, pozvao da se kod ovlaštenog distributera (Autocommerce Hrvatska) informiraju o mogućnosti zamjene kontrolne jedinice sigurnosnog sustava zračnih jastuka, jer je utvrđeno da se oni mogu neočekivano aktivirati.

Kupce vozila Nissan Patrol, proizvedene između 25. kolovoza 2006. i 28. studenog 2009. godine, distributer i ovlašteni servisi Nissana obavijestili su o mogućnosti zamjene papučice gasa, jer senzor papučice gasa može u određenom položaju pokazati pogrešan signal.

Potrošače koji su pak kupili 16 bicikala s vilicom Fox 32 i 34 Float ili Talas Evolution serije, proizvedene između ožujka i studenog 2012., Državni inspektorat poziva da se kod ovlaštenog distributera ROG-JOMA d.o.o. raspitaju o mogućnosti zamjene neispravne prednje vilice.

Vlasnici motocikala Suzuki proizvedenih između prosinca 2003. i lipnja ove godine trebali bi pak provjeriti trebaju li zamijeniti glavni kočioni cilindar prednje kočnice, kod kojeg su uočene nepravilnosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene