Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tužba zbog mobbinga

Časna sestra pokrenula spor protiv Riječke nadbiskupije: "Crkva uglavnom svoj prljavi veš skriva unutar četiri zida"

Ivan Čorkalo
Ivan Čorkalo Foto: DNEVNIK.hr
Ispred župnog dvora 43-godišnji župnik u Sukošanu okomio se na 70-godišnju časnu sestru. Napao ju je i verbalno i fizički. Tako tvrdi policija koja je podnijela optužni prijedlog sudu protiv svećenika. Problema ima, kako doznaje Dnevnik Nove TV i u riječkoj nadbiskupiji i to zbog mobinga. O čemu je točno riječ izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo.

"Iz riječke nadbiskupije potvrđeno nam je da je pred Općinskim sudom u Rijeci u tijeku radni spor radi isplate odštete koji je časna sestra Daniela Orbanić pokrenula protiv Hospicija koji je vodila u Rijeci kao i protiv Riječke nadbiskupije. Tužba zbog mobbinga, kako kažu u nadbiskupiji, nije podignuta protiv nadbiskupa Mate Uzinića osobno kao niti neke druge osobe u službi Riječke nadbiskupije. Postupak je u tijeku.

Iz riječke nadbiskupije poručili su kako su s časnom sestrom u svakom trenutku spremni na razgovor i mirno rješenje sudskog spora", javio je Čorkalo.

Reporter Dnevnika Nove TV je izvijestio i koliko je u Crkvi slučajeva poput ovih i kako ih Crkva rješava.

Pročitajte i ovo U crkvi - Ilustracija - 3 kanonske mjere Drama u Zadru: Pijani župnik na ulici istukao časnu sestru, završio u pritvoru

"Dio odgovora krije se u posljednjoj rečenici priopćenja riječke nadbiskupije gdje kažu da su spremni na mirno rješenje spora. Crkva uglavnom svoj prljavi veš skriva unutar četiri zida", javio je repoter te dodao kako je vrlo malo slučajeva koji epilog dobivaju pred građanskim ili kaznenim Sudom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TOLIKO O MILOSTI Župnik izluđivao župljane godinama zvoneći 200 puta na dan: Sad je njemu odzvonilo

"Svega ih je nekoliko zabilježeno od hrvatske samostalnosti i to uglavnom zbog pedofilije i zlostavljanja, a ima tu i slučajeva gospodarskih prijevara, to su bile više iznimke nego pravilo", kaže Čorkalo te ističe kako se uglavnom radi se o suspenzijama na određeno vrijeme, zabranama bogoslužja, a praksa je pokazala da se problematični svećenici premještaju iz župe u župu, a slučajevi izopćenja iz Crkve gotovo ne postoje ili su vrlo rijetki.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene