Obavijesti Video Pretražite Navigacija
osude sa svih strana

Reakcije na Ivoševićev ispad: "Taj njegov temperament prelazi granice i to se ne da tolerirati"

Novi ispad zamjenika splitskog gradonačelnika, Bojana Ivoševića. Nezadovoljan tekstom u Slobodnoj Dalmaciji nazvao je urednicu gradske rubrike Nikolinu Lulić i zaprijetio joj uz salvu uvreda kako će joj se "krvi napiti".

Ivoševićev ispad izazvao je tekst kojim je dokazano kako njegova izjava, da se sada prvi put događa organizirana sadnja stabala na Marjanu, nije točna.

Političke reakcije već su počele stizati.

"To je po meni nedopustivo, to je najniži oblik ponašanja. Svi mi koji smo se aktivirali u politici moramo biti spremni na jednu pristojnu komunikaciju s novinarima", rekao je Vice Mihanović, predsjednik HDZ-a Grada Splita.

"Od za zamjenika Ivoševića ne očekujem više ništa, ovo nije prvi put da se on ovako ponaša, a od gradonačelnika očekujem potez da pozove zamjenika da da neopozivu ostavku", dodao je.

"Oštro osuđujemo ovakav istup i smatramo kranje neprimjerenim i neprikladnim. Pogotovo što je riječ o novinarki. S jedne strane imamo pritisak na slobodu medija, a s druge riječ je o napadu na ženu tako da očekujemo jasnu reakciju gradonačelnika. Split je preozbiljan grad i zaslužuje da ga vode ljudi sa dignitetom", smatra gradski vijećnik SDP-a Davor Matijević.

Pročitajte i ovo Sofija Preljvukić OBJAVILI PRIOPĆENJE Slobodna Dalmacija tvrdi da je Ivošević verbalno napao njihovu urednicu: "Napit ću vam se krvi"

Policija sve provjerava

U Dnevnik Nove TV uživo iz Splita javila se reporterka Sofija Preljvukić i objasnila kakve se političke, ali i pravne sankcije mogu očekivati za Ivoševića.

Reporterka se neposredno prije Dnevnika Nove TV čula s policijom i s Općinskim državnim odvjetništvom.

"Policija će sagledati cijelu situaciju i provjeriti ima li u pozadini ikakve pravne odgovornosti ili prekršajne ili kaznene. U DORH-u neslužbeno poručuju da ga neće privoditi već će biti saslušan u redovnom postupku", kazala je Preljvukić i podsjetila da stiže niz političkih reakcija.

Iz SDP-a su istaknuli su nam u razgovoru kako je Ivošević imao više ispada koji nisu primjereni poput udaranja šakom u zid na sjednici gradskog vijeća te dodaju: "Taj njegov temperament prelazi granice i to se ne da tolerirati", kazala je reporterka.

Dok stranački oponenti Puljka pozivaju da se odrekne Ivoševića, no od Ivice Puljka nismo čuli ništa, istaknula je Preljvukić i dodaje kako vrijeme prolazi da ga sve teže može braniti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene