Obavijesti Video Pretražite Navigacija
samo u Hrvatskoj

Zvala bolnicu 347 puta kako bi se naručila na operaciju, nitko joj se nije javio: "Dnevno preko naše klinike prijeđe i preko 300 ljudi"

Žena se htjela naručiti na operaciju, prvo mailom, a onda i telefonom. No ni nakon 347 poziva zagrebačkoj bolnici Sveti Duh nitko joj se nije javio.

Žena iz Dalmacije nazvala je bolnicu Sveti Duh u Zagrebu, kako tvrdi, čak 347 puta da bi se naručila na operaciju. I nitko joj se nije javio. 

Slučaj je komentirao i ministar zdravstva Vili Beroš, iako je osnivač i vlasnik bolnice Sveti Duh Grad Zagreb. "To pokazuje očitu disfunkcionalnost u toj bolnici i tražit ću njihovo očitovanje. Užas živi, užas", kazao je ministar.

Pročitajte i ovo Ilustracija masovna tučnjava i nered Makljaža na proslavi krštenja: Slavljenici pretukli bend i goste

Pročitajte i ovo Ilustracija Koraljno more Strava na moru, morski psi napali katamaran: Trojica putnika jedva izvukla živu glavu

Iskustva pacijenata su različita

"Pa koji put moraš malo duže čekati, ali možete se javiti i mailom isto i dobijete odmah i odgovor. Jako sam, moram reći, zadovoljan", rekao je Josip, dok Marija kaže: "imamo česte promjene doktora. Ja čekam za skidanje mrene godinu i 6 mjeseci, nema tu pomoći, zdravstvo je u rasulu." Natalija mora pohvaliti što odgovaraju na mailove te dodaje: "Jučer sam se naručila za ultrazvuk dojke i dobila sam termin sljedeće godine 22. kolovoza. Mogu se samo smijati na to".

Sa Svetog Duha izražavaju žaljenje zbog te situacije, a o svemu su se očitovali i u Ministarstvu zdravstva. "Bolnica je nedavno pokrenula postupak uvođenja novih tehnologija kako bi se, s postojećim brojem telefonskih linija i zaposlenika, omogućio kontakt s operaterom, unatoč trenutnoj zauzetosti telefonske linije. Bolnica je također u procesu izrade novog rješenja kojim će moći pratiti tijek procesa naručivanja pacijenata preko web-obrasca", objavili su. Dok se Sveti Duh tek modernizira, u drugim bolnicama hvale se da sve ide kao na traci.

Pročitajte i ovo Ivica Budor Nepoželjni gosti Iz lovačkog saveza imaju savjet za ljude, ali i gradsku vlast zbog divljih svinja: "Još nismo došli do realizacije..."

Glavna sestra Klinike za kožne i spolne bolesti Snježana Krpeta, rekla je: "Pacijenti pošalju svoje nalaze, administratori ih isprintaju, pozovu liječnike i sestre da vidimo. Odrede se prioriteti i neke odmah pozovemo da dođu. Dnevno preko naše klinike prijeđe i preko 300 ljudi, mi imamo na webu napisano da ljubazno molimo ljude da zovu iza 13:30. Ljudi to baš i ne poštuju, ali administratori, kad imaju vremena, jave se i prije toga", kazala je Krpeta za Dnevnik Nove TV.

"Ne poštuju ovo da se zove iza 13:30, pacijenti zovu cijeli dan, zove se od 8 ujutro do kraja radnog vremena. Zovu uglavnom da se naruče na pregled iako se telefonski pregledi ne mogu naručivati, mogu osobno, mailom, faxom ili preko liječnika obiteljske medicine. Trenutno imamo oko 130 mailova, stignemo sve to obraditi", objasnio je administrator KBC-a Sestre Milosrdnice Matija Tupek.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković i Urška Klakočar Zupančič Prijateljska suradnja Otvorena pitanja ne utječu na odnose Zagreba i Ljubljane: "Mi ćemo pomagati koliko god bude trebalo, kao što ste vi nama"

Pritisak je i na liječnike obiteljske medicine. "Obično ih bude oko 70 svaki dan, tijekom dana će se još nakupiti. Sestra se javlja na telefon tijekom cijelog dana, i ona obavi oko 90 do 100 poziva svaki dan. Moram priznati da nikad nije bilo takvo opterećenje ambulante", objasnila je Vjekoslava Amerl-Šakić, liječnica obiteljske medicine.

Pacijentica je na kraju uspjela doći do bolnice i dobila toliko traženi termin za operaciju.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene