Obavijesti Video Pretražite Navigacija
spašavanje po buri

Brodice Hitne pomoći ove godine imale 15 intervencija: "Pacijenti su najsigurniji kada im je dostupna sva moguća pomoć"

Aktualno Galerija Spašavanje od bure - 1 Spašavanje od bure - 1 Foto: DNEVNIK.hr Spašavanje od bure - 6 Spašavanje od bure - 6 Foto: DNEVNIK.hr Spašavanje od bure - 3 Spašavanje od bure - 3 Foto: DNEVNIK.hr Spašavanje od bure - 4 Spašavanje od bure - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Spašavanje od bure - 5 Galerija 1/6 >>
Tijekom snažne bure brodica hitne pomoći spašavala je život starijem čovjeku. Kroz olujnu buru i visoke valove s Raba do Rijeke prevezla je čovjeka sa srčanim problemima. Reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen donosi više detalja.

S olujnom burom i velikim valovima borila se brodica Hitne medicinske pomoći u utorak ujutro u Velebitskom kanalu. Zbog jake bure helikopter nije mogao na otok, a cestom bi put trajao predugo za životno ugroženog pacijenta. "Po ovakvim vremenskim uvjetima sigurno je to manja brzina, ali je još uvijek velika brzina", objašnjava Darko Glažar, lučki kapetan LK Rijeka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nove informacije Javio se vlasnik psa koji je ugrizao dijete za lice: "Imam kamere, bio sam dva metra od njih"

Nakon sat i pedeset minuta stariji njemački državljanin sa srčanim problemima predan je timu riječke hitne. "Iz Raba su ga ukrcali zbog opasnosti od velikog mora. Valovi su bili od tri do četiri metra", opisao je Glažar.

Put koji traje nešto više od sat po idealnom vremenu ovoga puta trajao je malo manje od dva sata, ali život je spašen. Na Jadranu brodice Hitne pomoći imale su, od kada su uvedene ove godine, 15 intervencija.

Pročitajte i ovo Mario Banožić Brzo stigao odgovor Banožić pravomoćno kažnjen: Bio je u sukobu interesa kad si je dodijelio najveći stan u Zagrebu - poznato i koliku je kaznu dobio

"Mislim da je to baš ono što trebamo. Dobra zemaljska, dobra brodska i dobra zračna pomoć i onda su naši pacijenti najsigurniji", pojašnjava prim. mr. Maja Grba Bujević, ravnateljica HZHM.

Zbog uvođenja brzih brodica i korištenja vojnih helikoptera za Hitnu medicinsku pomoć sigurnije se osjećaju stanovnici na otocima.

Pročitajte i ovo Vlasnik psa koji je ugrizao dijete užas u sesvetama Vlasnik psa koji je ugrizao petogodišnjaka: "Dijete se sa psom igra svaki dan". Djed djeteta: "To nije točno, svi smo u strahu"

"I helikopter i sada brodice koje imamo već na Rabu, a uskoro dolazi i na Lošinj nam svakako ubrzavaju vrijeme dolaska pacijenata osobito hitnih pacijenata", rekla je dr. Slađana Srdoč iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu PGŽ. Pa je tako i u utorak zahvaljujući hrabrosti posade i tima hitne pomoći spašen još jedan život

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene