Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrili što očekuju

Dva bivša ministra o novom Saboru: "Mislim da će sve završiti kao s Mostom 2017. godine"

Aktualno Galerija Ivan Malenica, HDZ Ivan Malenica, HDZ Foto: DNEVNIK.hr Arsen Bauk, SDP Arsen Bauk, SDP Foto: DNEVNIK.hr Ivan Malenica i Arsen Bauk Ivan Malenica i Arsen Bauk Foto: DNEVNIK.hr +0 Hrvoje Krešić, novinar Nove TV Galerija 1/4 >>
Arsen Bauk i Ivan Malenica komentirali su sastavljanje nove vlasti.

Arsen Bauk, bivši ministar uprave, i Ivan Malenica, bivši ministar pravosuđa i uprave, su u razgovoru s reporterom Dnevnik Nove TV Hrvojem Krešićem otkrili što očekuju od nove vlasti.

"Očekujem da, sukladno koalicijskom dogovoru i programski načelima, preuzmu resore i da zajedno s HDZ-ovim ministrima čine jednu cjelinu i da zajedno s HDZ-om idemo u dobrom smjeru. Vjerujem da od sljedećeg tjedna nastavljamo raditi za dobrobit Hrvatske", rekao je Malenica te dodao da očekuje da će ova vlast izdržati cijeli mandat.

Pročitajte i ovo Novi i stari zastupnici - 3 Prvi put sjeli u saborske klupe Nova lica u Saboru: "Uzbuđenje postoji, nastojat ćemo biti što bolji"

Bauk, s druge strane, očekuje turbulencije.

"Dio članova DP-a je možda nezadovoljan koalicijom, ali bi sigurno bili nezadovoljni da su u opoziciji. Prema tome, vjerojatno će se ići na umirivanje nezadovoljstva. Bit će dinamično, a očekujem da će u nekom trenutku završiti kao s Mostom 2017. godine, da će tajnica dobiti zadatak da napiše mišljenje", ustvrdio je.

Malenica se povukao s mjesta ministra pravosuđa i uprave, ali je najavio da će u Saboru doprinijeti raspravama i radu odbora te je komentirao rad s Baukom.

"Zadnjih nekoliko godina smo dobro surađivali. Kolega Bauk je bio konstruktivan o pojedinim stvarima iz resora uprave", napomenuo je.

Pročitajte i ovo Iza kulisa - 6 Iza kulisa Konstituiran je Hrvatski Sabor: Evo kako su se za tu prigodu pripremili saborski zastupnici

Njihov odnos komentirao je i Bauk.

"Svakako imam više razumijevanja nego za neke koji su bili u drugim resorima. Čini mi se da je kolega Malenica četvrti ministar nakon mene, a njemu su još uvalili i pravosuđe. Jedva je čekao da se iz toga iskobelja jer je to ipak malo teže", ustvrdio je SDP-ov zastupnik.

Bauk je komentirao i glasanje o novoj vladi.

"Rasprava prilikom predstavljanja bit će jedna prava prvenstvena utakmica. Očekujem da će se program i imena ljudi koji će biti u Vladi uskoro pojaviti na internetskoj stranici i mi ćemo u to kratko vrijeme analizirat taj program i o njemu raspravljati", najavio je Bauk.

Više o njihovim odgovorima na pitanja o novom sazivu Sabora možete pogledati u videoprilogu na vrhu članka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene