Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tekućina koja život znači

Apeli za darivanjem krvi: ''Neka nam građani dođu i spase situaciju. Pomozite pacijentima''

Iz riječkog KBC-a ponovno su uputili apel dobrovoljnim darivateljima krvi. Kronično nedostaje krvnih grupa A i B pozitivne pa je produljeno radno vrijeme Zavoda za transfuzijsku medicinu.

''Iako su iz riječkog KBC-a rekli da ne vole apelirati jer se znaju stvoriti velike gužve i dođe do velike količine zaliha krvi, ali je ovo u malo više od mjesec dana drugi put da su zalihe krvi na nuli. Od A pozitivno je ostalo samo sedam doza, B pozitivnoh nešto više, a nije sjajno ni s nula pozitivnom grupom'', izvijestio je reporter Marko Balen u Vijestima Nove TV.

''Nema dovoljno darivatelja. Neka nam građani Rijeke dođu i spase situaciju. Nemamo s čime raditi, neka pomognu pacijentima'', apelira Sanja Zubović iz Zavoda za transfuzijsku medicinu KBC Rijeka u Vijestima Nove TV.

Oko 450 doza krvi je normalna rezerva za riječki KBC. ''Danas se odazvao broj darivatelja, došlo ih je oko 50, a na terenu u Lovranu se odazvalo 40 darivatelja'', istaknuča je Zubović.

Pročitajte i ovo U svijetu kritično manjkaju zalihe krvi (Foto: Getty) Nedostatne zalihe Nedostaje krvi, naročito dvije grupe: Bolnica i riječki Crveni križ mole građane da doniraju

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dan dobrovoljnih darivatelja Beroš: ''Jedna doza krvi može spasiti čak tri života'', ali jedna skupina ljudi zbog pandemije ipak posustaje

Navijački klub Armada organizira u petak i subotu akciju darivanja krvi.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene