Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nissan i NEC zajedno u proizvodnju akumulatora za ekološka vozila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski proizvođač vozila Nissan povezuje poslovanje s proizvođačem elektronike NEC-om u proizvodnji akumulatora za ekološka vozila, izvijestile su u petak te kompanije.

Nissan Motor Co., treći po veličini japanski proizvođač vozila, i NEC investiraju tri milijuna eura u osnivanje zajedničkog poduzeća do konca mjeseca, koje će od 2009. proizvoditi litij-ionske akumulatore za različita ekološka vozila, uključujući električna i hibridna vozila.

Pročitajte i ovo Trgovački sud u Zagrebu Hrvatska priča Dobar posao u IMES-u: Kako je tijekom stečaja nestalo 19 vozila s ključevima i prometnim dozvolama Slika nije dostupna Problematični zračni jastuci Novo MEGA povlačenje automobila!

Time je taj japanski proizvođač vozila signalizirao da nastoji dostići svoje konkurente koji su već započeli s proizvodnjom koja koristi 'zelenu' tehnologiju.

Naime, Nissan zaostaje za svojim japanskim konkurentima Toyotom i Hondom u razvoju hibridnih i ostalih ekoloških tehnologija koje smanjuju emisije štetnih plinova. Ta kompanija počela je prodavati hibridna vozila, uključujući Altimu, no po licenciranoj tehnologiji Toyote.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene