Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagrade za poslovanje

Kosor: Stvari kreću nabolje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka Alstom Hrvatska iz Karlovca proglašena je najboljom velikom hrvatskom tvrtkom po izboru Hrvatske gospodarske komore (HGK) te joj je dodijeljena Zlatna kuna za izvrsnost poslovanja u 2010. godini.

Alstom se bavi konstruiranjem, proizvodnjom i servisiranjem opreme za energetska postrojenja. Nagrade Zlatna kuna dodijeljene su i najboljoj maloj i srednjoj tvrtki, kao i najboljoj banci i osiguravatelju. Najbolja mala tvrtka je prizvođač visokotehnološke opreme za sigurnost željezničkog prometa Altpro iz Zagreba, a u kategoriji srednjih tvrtki, Zlatnu kunu osvojila je zagrebačka softverska tvrtka IN2.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović nagrada Zlatni Studio Ivana Petrović najbolja je televizijska novinarka: "Sinonim za znanje, profesionalnost, iskustvo" Nema kune; ilustracije - 4 Kuna odlazi u prošlost Ukinuta obveza dvojnog iskazivanja cijena, građani strahuju što bi se moglo dogoditi: "Nadam se da neće doći do toga"

>> Prosvjednici provocirali policiju po Zagrebu

Najboljom bankom proglašena je Erste & Steiermärkische Bank, a najboljim osiguravajućim društvom Allianz Zagreb.
Zlatnu kunu za inovaciju dobili su Nebojša Bošković za pneumatsku bušilicu Banko i Petar Čovo za prototip robotskog sustava za asistiranje u kirurgiji Roki.

Kosor: Stvari kreću nabolje

Nagrada za životno djelo dodijeljena je akademiku Jakši Barbiću koji je u hrvatski pravni sustav uveo pravo društava.
Zlatnu kunu za velike tvrtke uručila je predsjednica Vlade Jadranka Kosor koja je istaknula da je jačanje gospodarstva jedan od glavnih Vladinih ciljeva. Kazala je kako ima dobrih znakova koji ukazuju da stvari kreću nabolje, kao što je rast izvoza u siječnju na godišnjoj razini od 5,4 posto.

Drugi Vladin cilj je završetak pregovora o ulasku Hrvatske u EU tijekom ove godine. Ulazak u EU nova je šansa za gospodarstvo, rekla je premijerka Kosor napominjući da je iz proračuna EU-a za prve dvije godine članstva, Hrvatskoj namijenjeno 3,5 milijardi eura.

'Komunikacija Europe i svijeta'

Značajnim uspjehom Vlade Kosor smatra odobravanje plana restrukturiranja Brodosplita, a nada se da će Hrvatska dobiti zeleno svjetlo EU-a i za restrukturiranje drugih brodogradilišta.
U narednom razdoblju, kako je najavila, Vlada će se posebno posvetiti unapređenju investicijske klime te ocijenila da su za ostvarenje tog i drugih ciljeva potrebni mir i stabilnost.

Predsjednik HGK Nadan Vidošević istaknuo je da Hrvatska zahvaljujući svom unikatnom zemljopisnom položaju može predstavljati prostor komunikacije Europe i svijeta. Pozvao je na postizanje konsenzusa o najvažnijim nacionalnim pitanjima. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene