Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optimistični pregovori

Konstruktor i kineska tvrtka u kontaktu zbog crnogorske autoceste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici splitskog Konstruktora u stalnoj su komunikaciji sa kineskom tvrtkom Poly Group Technologies koja će se najvjerojatnije kandidirati za izgradnju crnogorske autoceste od Bara do granice sa Srbijom.

Izjavio je to hrvatski veleposlanik u Podgorici Petar Turčinović, dok je njegov kineski kolega Zhi Zhaolin istodobno izrazio optimizam da će se ta kompanije iz Kine uskoro dogovoriti s crnogorskom vladom o gradnji autoceste.

'Stručnjaci Konstruktora su u stalnom kontaktu s kineskim partnerima, pružajući im tehničke informacije o tom krupnom projektu, te očekujem da će zajedno ući u posao', kazao je Turčinović gostujući u petak navečer na podgoričkoj televiziji IN.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još se ništa ne zna IGH: Nismo više član konzorcija Slika nije dostupna Posao stoljeća se nastavlja? Crna Gora: Hrvatski konzorcij osigurao garancije



Kineski veleposlanik u Podgorici Zhi Zhaolin smatra da će tvrtka Poly Group Technologies ovih dana objaviti svoju ponudu za gradnju i postići dogovori s crnogorskom vladom o realizaciji te 'ogromne investicije'. Zhi je za agenciju Minu rekao da će financijer projekta najvjerojatnije biti kineska razvojna banka, koja nije obična komercijalna banka već isključivo radi na velikim projektima i dosad je financirala radove vrijedne 150 milijarda USD.

Generalni direktor splitskog Konstruktora Željko Žderić prošli je mjesec izjavio kako ne isključuje mogućnost da se ta građevinska tvrtka uključi u izgradnju 170 kilometara duge autoceste Bar-Boljari, iako je prijašnji natječaj za taj posao za Konstruktor završio neuspješno.

>> 'Postoje izgledi da Konstruktor gradi autocestu u Crnoj Gori'

Da Crna Gora neće odustati od gradnje autoceste Bar-Boljari, bez obzira na to što su propali raniji tenderi s hrvatskim Konstruktorom i grčko-izraelskim konzorcijem 'Aktor' HCH, poručio je svojedobno i novi crnogorski premijer Igor Lukšić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene