Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdio nagađanja

'Postoje izgledi da Konstruktor gradi autocestu u Crnoj Gori'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Generalni direktor splitskog Konstruktora Željko Žderić ne isključuje mogućnost da se ta građevinska tvrtka uključi u izgradnju 170 kilometara duge autoceste Bar-Boljari, iako je prijašnji natječaj za taj posao za Konstruktor završio neuspješno.

'Postoje šanse da se Konstruktor angažira na gradnji autoceste u Crnoj Gori', izjavio je kratko večeras Žderić komentirajući najave o mogućem uključenju Konstruktura u gradnju te autoceste koju bi financirali Kinezi.

Pročitajte i ovo Nesreća u Kini 500 spasioca u akciji VIDEO Stravična nesreća: Urušila se autocesta, vozila padala u provaliju, a poginulo je najmanje 19 ljudi Slika nije dostupna Ta famozna autocesta Crnogorski 'projekt stoljeća' nikako da se pokrene s mrtve točke

>> Kinezima službena ponuda za 'posao stoljeća'

Radio Deutsche Welle objavio je da bi se 'najveća hrvatska građevinska tvrtka Konstruktor mogla, kao izvođač ili podizvođač radova vratiti u projekt izgradnje autoceste Bar-Boljari, koji će financirati Kinezi'. Navodi se da su Kinezi prije najavili mogućnost financiranja izgradnje autoceste Bar-Boljari, duge 170 kilometara, i naznačili da bi radove mogla izvoditi splitska tvrtka. Najavljuje se da bi Kinezi mogli osnovati zajednički konzorcij s Hrvatima, koji bi imao snažnu potporu hrvatske vlade. S obzirom na to da je taj projekt vrijedan oko tri milijarde eura, ističe se da bi on bio sudbinski važan za posrnuli Konstruktor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene