Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Velika policijska akcija 'Šok' protiv pripadnika podzemlja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je danas u Zagrebu provela veliku akciju usmjerenu prema poznatijim imenima koja su se znala dovoditi u vezu s podzemljem. Akcija je počela jutros, a u sklopu nje obavljeno je više pretraga stambenih objekata i druge imovine.

Dugopripremana policijska akcija pod nazivom 'Šok', na meti koje su od ranije poznati pripadnici kriminalnog podzemlja, započela je danas na zagrebačkom području, doznaje se u Ravnateljstvu policije i Županijskom sudu koji je izdao naloge za pretrage stanova više osoba.

Pročitajte i ovo Amfora - 2 Vrlo rijetke Baš u pravo vrijeme! Tražili su drogu, a pronašli antičke amfore: Jedna je posebno zanimljiva Zoran Janković Velika istraga Pretresi širom Slovenije: Na udaru njihov najpoznatiji gradonačelnik, u sve umiješan i nogometni klub?

'U tijeku je preventivno-represivna akcija, usmjerena prema nekoliko osoba koje povezujemo s kriminalnim miljeom i nekim neriješenim kaznenim djelima', kazao je načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec.

O imenima i broju sumnjivaca kojima se pretražuju kuće, stanovi i automobili nije želio govoriti, kao niti o kaznenim djelima koja se istražuju.

Osim potvrde da su policiji izdani nalozi za pretrage, glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić o akciji 'Šok' nije želio ništa reći, pravdajući se kako je riječ o USKOK-ovom predmetu o kojemu po zakonu ne smije pričati.

U USKOK-u se također ništa nije moglo doznati.

Policija je, navodno, pretražila i kuću Miljenka Žaje Krojfa, a prema neslužbenim informacijama, policija je intervenirala i domovima braće Rodić. Njihov je brat Vinko ubijen u veljači ove godine u kafiću 'Bugzy', a Lazar Rodić još odrađuje zatvorsku kaznu zbog ubojstva 'kralja kocke' Zlatka Bagarića 1998. godine.

Žaja Krojf, koji je 1998. u eksploziji bombe podmetnute pod njegov automobil teško stradao, bio je drugooptuženi u tzv. zločinačkoj organizaciji, a teretilo ga se za ubojstvo Nike Mioča 1991.

'Ja se nalazim u Bosni i Hercegovini, evo broj telefona, moja adresa, što god žele, neka kažu da dođem i ja ću odmah uzeti hitna kola i doći gdje oni trebaju. Ne znam zašto mi maltretiraju suprugu i zašto novinari pišu neistine kad nisam pobjegao, ne skrivam se, svaki dan me policija zaustavi i kontrolira kao svakog drugog građanina', rekao nam je u telefonskom razgovoru Žaja Krojf.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene