Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U obiteljskoj kući pronađeno 400 grama heroina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija zaplijenila je gotovo 400 grama heroina, skrivenog u obiteljskoj kući na Trnju u vlasništvu 35-godišnjeg Zagrepčanina kojega je, zajedno sa supružnicima iz Zadra, uhitila zbog sumnje da su se udružili radi preprodaje droge.

Policija je prvo u utorak poslijepodne, također na Trnju, uhitila
46-godišnjeg Zadranina i njegovu tri godine mlađu suprugu kod koje je pronađeno pet grama heroina. Iste večeri uhićen je 35-godišnjak za kojega se sumnjalo da je povezan s uhićenim supružnicima i da skriva i prenosi drogu koju preprodaju na ilegalnom zagrebačkom narko tržištu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča Marbella Šef Mocro mafije Narkobos pobjegao zbog pogreške španjolskog suda: Otkriveno da je planirao ubojstvo nizozemske princeze

U njegovoj obiteljskoj kući pronađeno je ukupno 388 grama heroina pakiranog u 12 plastičnih vrećica.

Ostale pojedinosti ove akcije policija nije otkrila, kao ni identitet uhićenih. Objavljeno je samo da je svo troje uhićenih od ranije poznato po zlouporabama opojnih droga, 46-godišnjak i zbog prijevare, dok 35-godišnjak u svom dosjeu ima i prijavu zbog sprečavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti.

Trojka je USKOK-u kazneno prijavljena zbog udruživanja radi
preprodaje heroina.

Osumnjičeni su privedeni u Istražnom centru Županijskog suda u Zagrebu, gdje su zadržani zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Istodobno s uhićenjima u Zagrebu slična policijska akcija provedena je u Zadru, gdje je u sobi jednog hotela pronađeno 412 grama heroina. U tom akciji također je uhićen jedan zadarski bračni par.

Za sada ništa ne ukazuje da su dva para uhićenih supružnika iz Zadra povezani.

Zanimljivo je da po procijeni zadarske policije 412 grama heroina na ilegalnom narkotržištu vrijedi oko 420.000 kuna, dok 393 grama iste droge, po procijeni zagrebačke policije, u uličnoj preprodaji vrijedi "samo" 150.000 kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene