Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upao joj u stan

Sisačkom Hulku nova kazna zatvora zbog bludničenja: "Sjeo je na krevet i počeo me dirati"

Damir Šišaković
Damir Šišaković Foto: Facebook
Damir Šišaković (42) nedugo nakon izlaska s robije gdje je proveo nepunih šest godina optužen je za bludničenje nad državljankom Indije.

Damir Šišaković (42), zvani Šijo, kojeg su prozvali i sisačkim Hulkom jer je iz zatvora u Sisku pobjegao raširivši rešetke na prozoru ćelije, nikako se ne uspijeva zadržati na slobodi. Dok služi kaznu u Lipovici, na Općinskog kaznenom sudu u Zagrebu suočio se s osuđujućom nepravomoćnom presudom zbog slučaja iz 2022. godine.

Na teret su mu ponovno stavljene bludne radnje, nedugo nakon izlaska s robije gdje je proveo nepunih šest godina zbog razbojništva i spolnog zlostavljanja maloljetnice koju je zajedno s prijateljem zaskočio nedugo nakon bijega iz zatvora u kojem je izdržavao kaznu od godinu dana zbog pljačke kladionice.

  Pročitajte i ovo Ilustracija direktiva o pomorskoj strategiji Hrvatska dobila opomenu Europske komisije, prijeti se i tužbom

U posljednjem slučaju optužen je za bludničenje nad državljankom Indije, koja je tada, u lipnju 2022., bila podstanarka u kući njegove djevojke, te narušavanje nepovredivosti doma jer joj je upao u stan koji je koristila. Osuđen je na dvije i pol godine zatvora, piše Jutarnji list.

Damir Šišaković Damir Šišaković Foto: Srdjan Vrancic/Cropix

Izrečena mu je i sigurnosna mjera obaveznog liječenja od ovisnosti o alkoholu u istom vremenskom periodu.

"Ušao je u moju spavaću sobu oko 1 sat, ponašao se kao psihopat, govorio mi je: ‘Neću te povrijediti‘. Sjeo mi je na krevet, počeo me dirati. Vikala sam i nisam mogla disati. Smrdio je na alkohol. Rekla sam mu da mi treba lijek. Otišli smo u kuhinju, a on me držao za prste. Uzela sam nož, pa mi je zgrabio ruku i porezala sam se. Molila sam ga da ode, a on je govorio na engleskom da ne zovem policiju i da ne kažem ništa stanodavki. Otišao je u svoj stan i pustio glasnu glazbu, a ja sam otrčala u kupaonicu i zaključala se. Nazvala sam kolegicu i rekla što se dogodilo", ispričala je žrtva dodajući da se Šišaković vratio u stan te lupao po vratima kupaonice prije nego što ih je potrgao.

Pročitajte i ovo Vojska - 2 Nešto više od 18.000 ljudi Tko sve može očekivati poziv na vojnu vježbu? Stizat će u još tri navrata: "Cilj nam je da budu osposobljeni i spremni"

Pojasnila je da je za nožem posegnula jer se bojala da će je napasti, no negirala je da ga je pokušala ubosti.

Šišaković pak negira krivnju. Tvrdio je da je prije toga nedavno izašao iz zatvora i da je s društvom bio u izlasku i popio te konzumirao kokain.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Poslao jezivu poruku Medvedev zaprijetio nuklearnim ratom i obznanio koji bi gradovi bili na udaru: "Ako se to dogodi..."

"Došao sam do kuće svoje djevojke i 10 minuta pokušavao ući gađajući vrata. Umjesto u stan na kat, otišao sam ravno u tu prostoriju u prizemlju. Vidio sam neku ženu koja je vrisnula. Bio sam pijan i drogiran i onda je ona uzela nož, njime mahala te se porezala, a ja sam joj ga uzeo. Otišao sam u stan gore i vratio se k njoj. Kucao sam joj na vrata kupaonice da pitam treba li zvati hitnu", tvrdi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene