Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kod Karlovca

Doveo kući djevojčicu mlađu od 16 godina i s njom živio u izvanbračnoj zajednici

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
23-godišnjak iz Draganića kod Karlovca uhićen je i osuđen na šest mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine zbog počinjenja kaznenog djelo protiv braka, obitelji i djece - omogućavanjem izvanbračnog života s djetetom.

On je od prosinca 2022. do 6. travnja 2023. živio s djetetom mlađim od 16 godina "te je s njom održavao spolne odnose, odnosno da je kao punoljetna osoba živio s djetetom mlađim od 16 godina".

Oslobođen je plaćanja troškova postupka zbog lošeg imovnog stanja.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na autocesti A1 - 3 Budite oprezni FOTO/VIDEO Velika kolona na autocesti prema Zagrebu: Zastoj zbog prometne nesreće

"Ubrojivost okrivljenika ničim nije dovedena u pitanje, a prilikom počinjenja kaznenog djela postupao je s izravnom namjerom jer je bio svjestan svog djela i htio je njegovo počinjenje. Također je bio svjestan da je takvo djelo zabranjeno, a sud nije našao nikakvih ispričavajućih razloga pa je proglašen krivim za kazneno djelo. Okrivljeniku je izrečena kazna primjerena težini počinjenog kaznenog djela, njegovoj osobnosti i svim okolnostima slučaja", obrazložio je Općinski sud u Karlovcu, prenosi Kaportal.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene