Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dominko Radić bit će izručen Nizozemskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedište Interpola u Beču izvijestilo je riječki Istražni centar Županijskog suda da Dominko Radić, na kojem se protiv njega vodi istražni postupak zbog ubojstva iz koristoljublja talijanskog turista u kampu u Puntu, neće iz Austrije biti izručen Hrvatskoj, nego Nizozemskoj zbog izdržavanja zatvorske kazne u toj zemlji.

Dominka Radića (49) uhitila je austrijska policija 22. kolovoza na temelju međunarodne tjeralice izdane 18. svibnja i sada je u pritvoru u Austriji. Županijski je sud nakon Radićeva uhićenja pokrenuo postupak njegova izručenja Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Talačka kriza u Nizozemskoj Talačka kriza u Nizozemskoj Završila je talačka kriza u Nizozemskoj, maskirani muškarac uhićen Rijetka slika Van Gogha prodana za nekoliko milijuna eura Procijenjena je na 100 milijuna eura Jedna od najranijih Van Goghovih slika prodana za milijunski iznos

Pravosudna tijela u Austriji prvotno su odlučila da će Radić biti izručen Hrvatskoj. U Interpolovoj obavijesti stoji kako je austrijsko Savezno ministarstvo pravde izdalo samo odobrenje za daljnje izručivanje, odnosno odobrenje da Radić, kad izdrži zatvorsku kaznu u Nizozemskoj, bude izručen Hrvatskoj. 

U obavijesti se ne navodi o kakvom je kažnjivu djelu počinjenu u Nizozemskoj riječ.

Istražni postupak, koji se pred Županijskim sudom vodi protiv
okrivljenih Radića i Branka Muse zbog kažnjiva djela ubojstva iz koristoljublja, nastavlja saslušanjem vještaka radi utvrđivanja tragova na uzetoj odjeći. Istražni sudac Valentin Ivanetić je saslušanje vještaka zakazao za 12. listopada. Musa, koji se nalazi u pritvoru u Rijeci, i Radić se terete da su 5. svibnja ove godine nasilno ušli u kamper talijanskog turista Pierangela Cerana u nakani da ga opljačkaju. 

Cerana su vezali i izudarali ga zbog čega je poslije i preminuo u riječkom KBC-u.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene