Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utrkivali se

U Zagrebu dječak (13) preminuo nakon što je popio energetska pića: Trčao je s prijateljima i odjednom se samo srušio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trinaestogodišnji dječak popio je veću količinu energetskog pića pa se utrkivao s prijateljima. Srušio se i u bolnici preminuo.

Trinaestogodišnjak je navodno popio više od litre energetskog napitka. Dovezen je u bolnicu u teškom stanju, no liječnici mu nisu mogli pomoći. Ova tragedija dogodila se prije desetak dana.

Pročitajte i ovo izv. prof. dr. sc. Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a Nedopušteni sastojak Capak o energetskim pićima: "Imamo plan zabraniti ih maloljetnicima" Ilustracija Maknuto iz prodaje Susjedi zabranili svjetski poznato energetsko piće: Sadrži nedozvoljeni sastojak

Napori liječnika na pedijatrijskom hitnom prijemu zagrebačkog KBC-a za spas života trinaestogodišnjaka bili su uzaludni, piše Jutarnji list.

Dovezen je nakon što se iznenada srušio dok se utrkivao s prijateljima. Dječaku je zatajilo srce, a navodno je uzrok ove tragedije velika količina energetskog pića koju je popio.

"Dječak je na nesreću imao kardiomiopatiju, odnosno bolest srčanog mišića koja ranije nije bila prepoznata pa je moguće da je velika količina kofeina i taurina u piću doprinijela ovoj tragediji", kazao je dječji intenzivist dr. Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja KBC-a Zagreb i dodao da se povezanost nije mogla sa sigurnošću potvrditi.

Navodi da je bolest dječaka bila kobna jer je količina ispijenog kofeina bila jednaka količini u četiri espressa što je za njegovo bolesno srce bilo previše.

Novak ističe da energetska pića nisu zdrava ni za odrasle, kamoli za djecu. Problem je u šećeru i kofeinu koji ubrzava srčane otkucaje pa je ispijanje tog napitka za bolesno srce opasno.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene