Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sada i službeno: nova Ford Fiesta ST

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ford nam predstavlja proizvodnu verziju nove Ford Fieste ST koju smo kao koncept mogli vidjeli na prošlogodišnjem auto salonu u Los Angelesu.

Kupci diljem Europe iščekuju novu Fiestu ST još otkako je prethodni model nestao iz europskih prodajnih salona 2008. godine. Ovaj novi model osim redizajna dolazi i s bitno unaprijeđenim performansama u odnosu na svog prethodnika!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVE FOTOGRAFIJE Ford i službeno potvrdio dolazak dizelskog Focus ST modela Slika nije dostupna Uskoro stiže novi Ford Mondeo

Novi performansni hatchback djelo je inženjera iz Fordovog RS Tima koji su se pobrinuli da Fiesta ST dostavlja izuzetno bolju razinu upravljivosti i prianjanja što je postignuto ugradnjom posebno dorađene šasije. Fiesta ST leži 15mm niže u odnosu na tlo od serijske Fieste a Fordov Torque Vectoring Control sustav i tri ESC (Electronic Stability Control) načina rada dovršavaju posao.

Nova Fiesta ST pod poklopcem motora imati će 1.6-litreni EcoBoost četverocilindrični motor sa 180 KS i 240 Nm okretnog momenta što će biti dovoljno da do stotke ubrza za ispod 7 sekundi. Maksimalna brzina premašuje 220 km/h dok istovremeno EcoBoost tehnologija omogućava 20-postotno smanjenje emisija C02 u odnosu na prijašnju Fiestu ST.

''Mislimo da će Fordovi kupci biti oduševljeni novom Fiestom ST, i to ne samo uzbudljivim voznim karakteristikama veći i dizajnom automobila. Ovaj dinamičan mali hatchback nesumnjivo je naša najbolja Fiesta ST do sada,'' kaže Jost Capito, Fordov direktor odjela Global Performance Vehicles.

Kontrastni interijer donosi do sada neviđenu razinu opremljenosti za vozače koji vole sportsku vožnju. Tako se u unutrašnjosti nove Fieste ST nalaze Recaro sportska sjedala koja se po prvi puta pojavljuju u ovom modelu. Budući vlasnici također će moći iskoristiti sve dobrobiti MyKey sustava koji omogućava ograničavanje performansi automobila i aktiviranje sigurnosnih funkcija za situacije kada se za volanom vašeg nabrijanog ljubimca nađe manje iskusan vozač. Tu je i SYNC, Fordov sustav povezivosti koji koristi glasovno sučelje.

Široko iskustvo inženjerskog tima iz Fordovog RS tima, europske podružnice proizvođačeve grupe Global Performance Vehicles, koje potječe iz relijaške sfere, garancija su za izvrstan krajnji rezultat. Samo da podsjetimo, isti tim koji je radio na novoj Fiesti ST odgovoran je, ili bolje reći, zaslužan za Fiestu RS WRC, Fiestu Rallycross i Racing Fiestu.

''Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti novu generaciju Fieste ST našim europskim kupcima koja će u prodaju krenuti početkom 2013. godine a više informacija o našim planovima za lansiranje na druga tržišta imati ćemo u kasnijem trenutku,'' rekao je Capito i dodao: ''Sada kad se i Fiesta ST pridružila novom Focus ST modelu, ponovno ćemo moći svojim kupcima ponuditi izbor cjenovno povoljnih performansnih automobila koji su dizajnirani na način da pružaju jedinstvenu kombinaciju prepoznatljivog stilskog izričaja i dinamičnih cestovnih performansi dok su ujedno vrlo praktični za svakodnevnu vožnju.'

Nama izgleda super te uz novi Polo Gti i Clio RS predstavlja sam vrh malih sportskih gradskih jurilica!
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene