Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lexus napokon izbacio dugo iščekivani Coupe model

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lexus je službeno predstavio novi RC Coupe model netom pred javno pojavljivanje automobila zakazano za Tokyo Motor Show koji otvara vrata krajem studenog.

Lexus se, kao i mnogi drugi proizvođači, okrenuo razvoju modela koji će privući mlađe kupce. Do sada je Lexus u svojoj ponudi nudio tek dva sportska modela, IS-F i IS-C modele a sada nam predstavljaju novi model koji je u startu zamišljen kao pravi sportski coupe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Savjeti stručnjaka Stigle vrućine, evo kako pripremiti automobil da se lakše bori s njima Slika nije dostupna VW otkrio novi Passat Alltrack

Odmah na prvi pogled prepoznatljivi su neki vanjski vizualni elementi preuzeti s LF-LC i LF-CC konceptnih automobila. Prepoznatljiva prednja rešetka koja se na novom modelu proteže još više u širinu i još niže uzduž niskog širokog nosa automobila obogaćena je radikalnim LED dnevnim svjetlima s novog IS modela.

Vanjski izgled dodatno naglašavaju 18-inčni peterokraki alu naplatci a u ponudi su i opcionalni 19-inčni naplatci s deset krakova pri čemu oba tipa naplataka dolaze s crnim i platinastim središnjim kapicama.

Iako je izgled unutrašnjosti nešto drugačiji od onoga kakav nalazimo u novijim Lexus modelima, tu su svi poznati prekidači i elementi. Gornji dio komandne ploče udomljuje instrumentnu ploču i 7-inčni navigacijski ekran. Ručica mjenjača iz GS-a nalazi se pored Drive-Mode kontrolnog gumba a ispod je Touch Pad koji je zamijenio kontrolni gumb uveden s LFA modelom.

Dva stražnja školjkasta sjedala prikladna su za putnike sitnije građe ili pak kraće vožnje što neće pretjerano smetati samcima ili parovima u tridesetima ili četrdesetima bez djece a prema riječima Junichija Furuyame, glavnog inženjera nekih od najvažnijih projekata ovog Toyotinog odjela luksuznih automobila, upravo je to segment kupaca na koji ciljaju s novim RC Coupeom.

►►►   Lexusov stroj za tkanje karbonskih vlakana

Iako Lexus nije spomenuo kakvi će se točno pogonski sklopovi skrivati ispod ljušture nove RC linije, za pretpostaviti je da će predstaviti dvije verzije novog RC Coupe modela, RC 350 i RC300h Hybrid. Prvi će koristiti 3.5-litreni V6 benzinac sa 306 KS dok će potonji pogoniti 2.5-litreni motor u kombinaciji s elektromotorom ukupne snage oko 300 KS.

Top model u ponudi, RC F verzija, također je već na putu a obzirom na odabir agregata vjerujemo da će oduševiti. Naime, pod poklopcem RC F modela vjerojatno će se naći 5.0-litreni V8 motor s oko 455 KS i 550 Nm okretnog momenta.

Više detalja o novom Lexus RC Coupe modelu donosimo nakon otvaranja Tokyo Motor Showa koji će za javnost biti otvoren od 23. studenog.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene