Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U skladu s trendovima

Aston Martin službeno najavio crossover, nove platforme i obnovu ponude

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Astonov šef Andy Palmer je u svom posljednjem intervjuu za Automotive News Europe otkrio nekoliko pojedinosti o bliskoj budućnosti ponude ovog britanskog proizvođača koja će osigurati daljnji rast i stabilnost Aston Martina.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uz pomoć Aston Martina Red Bullov cestovni model stiže 2018. Slika nije dostupna Prikladan prijevoz [VIDEO] Aston Martin DB10 posebno za Bonda, James Bonda

Konkretnije, Palmer je rekao kako je Aston Masrtin u svom prvom stoljeću bankrotirao sedam puta te je cilj sadašnjeg vodstva osigurati da se u drugom stoljeću takvo nešto ne ponovi. Upravo stoga Aston se priprema svojim kupcima uskoro ponuditi crossover koji bi na tržište trebao stići najkasnije 2019, a koji je već najavljen konceptnim modelom DBX s ovogodišnjeg ženevskog auto salona.

Naime, crossoveri su vrlo popularni među kupcima novih automobila, a sve upućuje i na daljnji rast njihove popularnosti pa e stoga sasvim razumljiva želja Aston Martina da na tom području uzme i svoj mali dio kolača.

Taj će se model temeljiti na novoj platformi koju će dijeliti s novom limuzinom te trećim za sada nepoznatim automobilom. S druge strane trenutna će ponuda biti značajno pomlađena, a najveću razliku u odnosu na sadašnje modele će činiti još jedna nova platforma.

Drugim riječima, buduća astonova ponuda će se temeljiti na dvije u potpunosti nove platforme, a prvi novitet koji će koristiti ovu namijenjenu sportskim modelima je nasljednik modela DB9, koji se očekuje 2016, a za kojega se vjeruje kako će nositi oznaku DB11 kako bi se dodatno naglasio odmak od sadašnje generacije.

Na kraju dodajmo i kako je Palmer potvrdio da će uz nove AMG-ove bi-turbo V8 motore Aston Martin nastaviti koristiti i fordove V12 pogonske strojeve.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene