Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Peking, prvi dan: Pejčić brončana, izvrstan nastup većine naših sportaša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjajan olimpijski dan je za nama, u kojem su brojni hrvatski sportaši pokazali svoju kvalitetu. Snježanu Pejčić i njezinu brončanu medalju dugo ćemo pamtiti.

Uz briljantnu streljačicu, posebno su se iskazali i njezin kolega Josip Glasnović, sa sedmim mjestom u kvalifikacijama streljačke discipline trap, kao i jedriličar Ivan Kljaković-Gašpić, koji je zauzeo sedmo mjesto nakon prva dva dana plova u klasi Finn.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Peking, drugi dan: Briljantni vaterpolisti i košarkaši, slaba Sanja Jovanović Slika nije dostupna Pejčić: ''Imala sam veliku tremu od prvog do zadnjeg metka''

Hrvatski gimnastičar Filip Ude izvrsno je vježbao na konju s hvataljkama, a njegova ocjena 15.400 donijela mu je plasman u finale. Završnicu je pokušao izboriti i na parteru, ali nije bilo sreće.

Boksač Mario Šivolija uspješno je startao nokautom Samoanca Tavouiuja. U drugom kolu čeka ga opasni Tadžikistanac Kurbanov. To će biti meč za pamćenje.

Ne smijemo zaboraviti ni hrvatske bicikliste, koji su se po paklenim uvjetima žestoko borili s vrhunskom svjetskom konkurencijom, a Rogina je na kraju zauzeo izvrsno 26. mjesto. Miholjević bi možda završio i među prvih 10, no nesretni pad oduzeo mu je priliku za dobrim plasmanom.

U plivanju nas je predstavljao Nikša Roki na 400m mješovito, Vrlo je dobro plivao i zauzeo 23. mjesto, s novim osobnim rekordom. Vanja Rogulj na 100m prsno završio je kao 41.

Jedini koji su razočarali bili su Nikša i Siniša Skelin, naši proslavljeni veslači, višestruki osvajači olimpijskih medalja. Oni su iznenađujuće završili zadnji u svojoj kvalifikacijskoj grupi i čini se da nisu dovoljno spremni za vrhunske rezultate. Ipak, u ponedjeljak u repasažu imat će prilike izboriti polufinale. Dojam su popravili njihovi kolege Kušurin i Vekić, koji su bez problema u konkurenciji dvojaca na pariće izborili prolazak u polufinale, te puni optimizma iščekuju sljedeću utrku.

Zbilja čitav niz fenomenalnih sportskih ostvarenja, a Igre su tek počele...

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene