Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Peking, drugi dan: Briljantni vaterpolisti i košarkaši, slaba Sanja Jovanović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sportaši i danas su se sjajno borili u gotovo svim sportovima, a jedino su plivači ostvarili rezultate ispod očekivanja. Briljantna pobjeda košarkaša, uvjerljivi vaterpolisti i konstantno dobri rukometaši obilježili su ovaj natjecateljski dan.

Junaci dana definitivno su košarkaši, koji su odigrali fenomenalno protiv Australije i ostvarili jednu od najvećih pobjeda otkad ih je preuzeo Repeša. Od prve do zadnje minute igrali su savršeno, a postotak šuta bio im je nevjerojatan. Hrvatski košarkaši pokazali su koliko su opasni i s puno optimizma iščekujemo njihove sljedeće utakmice.

Pročitajte i ovo Changfeng Hospital Strašne snimke VIDEO Dramatične snimke požara u bolnici, poginulo 29 osoba: Vezali su posteljinu i spuštali se niz zgradu Ulice Pekinga - 4 Širenje korone VIDEO Sablasno prazne ulice grada s više od 20 milijuna stanovnika: "Krenulo je poput teretnog vlaka bez kontrole"

Ratko Rudić i njegovi vaterpolisti također su iznimno opasni. Protiv slabih Talijana nisu imali nikakvih problema. Dominirali su tijekom cijele utakmice i pobjeda od 11:7 još je i mala, s obzirom na razliku u klasu. U utorak ih čeka pravi test snage: dvoboj protiv Srbije, koji će odlučivati o prvom mjestu u skupini. Pobjede li ili izgube, sigurno će se boriti za jednu od medalja na kraju turnira.

Rukometaši nas nisu iznevjerili. Pobijedili su neugodnu Španjolsku 31:29, bez ozlijeđenog Balića, na kojeg Červar neće moći računati u najmanje sljedeće tri utakmice. Ipak, naši igraju izvrsno i bez najboljeg igrača svijeta. Čak i oslabljeni imaju potencijala za olimpijsku medalju, možda i zlatnu.

Jedan od junaka ovog olimpijskog dana svakako je i Josip Glasnović. U streljačkoj disciplini trap zauzeo je izvrsno peto mjesto, a da nije padala kiša, Josip bi možda bio i bolji. Naime, jedini nije imao kapu, stalno je morao brisati naočale i to ga je dekoncentriralo. Svejedno, riječ je o još jednom hrvatskom sportskom podvigu.

Naš jedriličar Ivan Kljaković Gašpić i dalje se žestoko bori. Nakon četiri jedrenja u klasi Finn zauzima šesto mjesto. Brončana medalja nije daleko. Uz malo sreće, mogli bismo osvojiti prvu medalju u jedrenju od osamostaljenja. U klasi 49er naša posada Kostov/Cupać drže solidno 18. mjesto.

Marin Čilić nije uspio odigrati meč do kraja protiv Juana Monaca. U drugom setu imao je meč loptu, ali nije ju iskoristio, pa je dvoboj otišao u treći set i onda bio prekinut zbog kiše. Sutra će se nastaviti. Ništa od igre parova za Marina, jer je njegov partner Ivan Ljubičić otkazao zbog ozljede. Šteta.

Naša gimnastičarka Tina Erceg također nas je oduševila finim nastupom u višeboju. Osim na ručama, u drugim disciplinama bila je iznimno dobra. Iako finale nije uspjela izboriti, zbog prejake konkurencije, može biti jako zadovoljna svojim nastupom u Pekingu.

Jedini koji su danas razočarali bili su hrvatski plivači. Od Sanje Jovanović očekivali smo barem polufinale, no to se nije dogodilo. Kožulj i Strahija također nisu uspjeli, kao ni Smiljana Marinović. Zadovoljan može biti jedino Dominik Straga, koji je plivao izvrsno. Oborio je i hrvatski rekord na 200 slobodno.

Nakon dva dana u Pekingu, možemo biti iznimno zadovoljni, jer naši sportaši igraju zapaženu ulogu u čitavom nizu sportova…

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene