Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Furiozne 'Barakude' s +21 u polufinale!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski vaterpolisti očekivano su se lako kvalificirali u polufinale Svjetskog kupa u rumunjskoj Oradei, svladavši u četvrtfinalu slabašni Iran s 23-2 (6-0, 8-1, 5-0, 4-1)...

Uoči ovog dvoboja, jedino je bilo pitanje s koliko će golova razlike odabranici hrvatskog izbornika Ratka Rudića pobijediti Irance. Ovom pobjedom Hrvatska je, sada se to i formalno može reći, osigurala izravni plasman na Svjetsko prvenstvo u Šangaju sljedeće godine.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Najefikasniji u hrvatskoj bili su Sandro Sukno i Miho Bošković sa po četiri pogotka. Damir Burić i Petar Muslim dodali su po tri gola, Samir Barač, Andro Bušlje i Ivan Buljubašić po dva, dok su Maro Joković, Frano Karač i Igor Hinić postigli po jedan gol.

Hrvatska sada ulazi u borbu za medalju, koju još nikada nije osvojila na Svjetskom kupu. U polufinalu će Hrvati igrati protiv selekcije SAD-a, koja je bila bolja od Rumunjska 14-12. S Amerikancima su Rudićevi igrali već igrali u 3. kolu B skupine, te pobijedili s 9-7.

>> Barakude i trećom pobjedom u četvrtfinale Svjetskog kupa!

U drugom polufinalu sastaju se Španjolska i Srbija. Španjolska je u četvrtfinalu pobijedila Kinu s 11-5, dok je Srbija svladala Australiju s 12-9.

FINA-in Svjetski kup, četvrtfinale:

Hrvatska – Iran 23-2 (6-0, 8-1, 5-0, 4-1)
SAD – Rumunjska 14-12
Srbija – Australija 12-9
Španjolska – Kina 11-5

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene