Poginulo 157 osoba

Pronađene obje crne kutije iz Boeinga koji se srušio u Etiopiji

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Pronađene su obje crne kutije putničkog zrakoplova Boeing 737 MAX 8, koji se srušio nedugo nakon polijetanja iz Adis Abebe, objavila je etiopska zračna kompanija Ethiopian Airlines u ponedjeljak, dan nakon nesreće u kojoj je poginulo 157 putnika i članova posade.

Uzrok stravičnog rušenja aviona u Etiopiji, u kojem je poginulo 157 ljudi, još uvijek je nepoznat. Državna televizija Etiopije objavila je da su u ponedjeljak pronađene crne kutije iz tog aviona.

Crna kutija koja bilježi tehničke podatke leta kao i kutija koja snima razgovore u pilotskoj kabini "pronađene su", objavila je kompanija Ethiopian Airlines na svome Twitteru, prenosi agencija AFP.

Iako je priopćeno da su pronađene crne kutije oštećene, stručnjaci se nadaju da će s njih uspjeti skinuti podatke o tome što se događalo tijekom leta. Naime, pronalazak crnih kutija iz pilotske kabine mogao bi riješiti misterij i dati odgovor na pitanje zbog čega se gotovo nov avion Boeing 737 MAX 8 srušio nedugo nakon polijetanja.

Poginulo 157 osoba

Podsjetimo, u avionskoj nesreći u Etiopiji poginulo je 157 putnika i članova posade. Radi se o državljanima 35 zemalja, a među njima su supruga i dvoje djece jednoga slovačkog političara.

Avion je dug je 39,5 metara, a raspon krila mu je 36 metara. U njemu najviše može biti 200 putničkih sjedala, a najviša udaljenost koju može prijeći je 6570 kilometara. Do sada je isporučeno 350 aviona ove generacije, a naručeno ih je 5111.

Prema internetskoj stranici koja prati letove Flightradar24, zrakoplov Ethiopia Airlinesa imao je nestabilnu brzinu penjanja. Tewolde Gebremariam, predsjednik kompanije Ethiopian, na konferenciji za medije kazao je da je pilot srušenog Boeinga kontroli leta rekao da je imao problema s avionom i da se htio vratiti te kako je dobio dozvolu. Nažalost, nije uspio u svojem naumu.

Prizemljeni svi avioni Boeing 737 MAX 8

Zrakoplov se srušio u nedjelju ujutro ubrzo nakon polijetanja iz Adis Abebe u području gradića Bišofte, 62 kilometra jugoistočno od Adis Abebe, prema zrakoplovnoj tvrtki. Zrakoplov je poletio u 8:38 sati iz zračne luke Bole International i kontakt s njim izgubljen je nekoliko minuta kasnije.

Nakon nesreće u Etiopiji i Kina je u ponedjeljak naložila svojim zrakoplovnim tvrtkama da do 18 sati obustave letove zrakoplovima 737 MAX 8. Riječ o drugoj takvoj nesreći iste vrste zrakoplova - u listopadu prošle godine srušio se i Boeing 737 MAX 8 indonezijskog Lion Aira. I Indonezija je u ponedjeljak također odlučila obustaviti sve letove svojih zrakoplova tipa Boeing 737 MAX 8. (Hina, M.V.)

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju
Hrvatska Šokantna prepiska: Pedofil iz Dubrovnika djevojčici slao gnjusne poruke i nagovarao ju da mu šalje svoje gole fotografije

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju
Hrvatska Djevojka koja tvrdi da ju je napao nogometaš: "Priznanje će biti dovoljno, budi 'muško' bar jednom u životu"