Sve zbog crteža

Pobjegao iz kućnog pritvora: Nestao otac djevojčice koja se usprotivila ruskoj agresiji

Antiratni crtež ruske djevojčice Maše Foto: Platforma X
Rus čija je kći zbog antiratnih crteža završila u dječjem domu pobjegao je iz kućnog pritvora.

Aleksej Moskaljov, otac kćeri koja je zbog antiratnih crteža završila u dječjem domu, preko noći je pobjegao iz kućnog pritvora i njegova lokacija trenutačno je nepoznata.

Obitelj je rekla da su pod pritiskom od prošlog travnja, kada je Maša odbila sudjelovati u domoljubnim školskim aktivnostima i kada je nacrtala rusku zastavu uz natpis "Ne ratu", ali i zastavu Ukrajine uz koju je pisalo "Slava Ukrajini". Također nacrtala i ženu s djetetom na koju su lansirane rakete.

Učiteljica ju je zbog toga prijavila te je pozvana policija, koja je ispitala djevojčicu i zaprijetila njezinu ocu. Započet je nadzor njegove aktivnosti na društvenim mrežama, nakon čega je zbog objave u kojoj je ruski režim nazvao "terorističkim", a rusku vojsku "silovateljima" optužen za diskreditaciju ruske vojske.

Pročitajte i ovo Nova analiza rata Detalj iz Prigožinova intervjua pokazuje opak politički plan za Rusiju?

Pročitajte i ovo Nikolaj Petrušev Jeziva prijetnja Putinova šefa za sigurnost: "Uništit ćemo Zapad nuklearnim oružjem ako pokušaju..."

On je iz svojeg doma u gradu Jefremovu u ruskoj regiji Tula pobjegao u utorak, a lokalna je policija počela s "potragom za osumnjičenikom".

Ranije istog dana njegov je odvjetnik Vladimir Biljenko posjetio Mašu, koja mu je dala crteže za njezina oca na kojima je pisalo: "Tata, ti si moj heroj".

Prema ruskom mediju MSK1, u dječjem domu je nakon Moskaljovljeva bijega organiziran izvanredni sastanak. Biljenko je ranije rekao da će, ako se ne pronađe nijedan član obitelji voljan da se brine o njoj, Maša biti poslana u sirotište.