Preživjela pucnjavu

VIDEO Uletjela na presicu nakon masakra i poslala snažnu poruku: "Niste se umorili od izvještavanja o ovome?"

Ashbey Beasley Foto: Afp
Ashbey Beasley preživjela je pucnjavu u Highland Parku u SAD-u 4. srpnja prošle godine. Nakon konferencije za novinare o posljednjoj pucnjavi koja se dogodila u Nashvilleu Beasley je nakon predstavnika policije uskočila pred mikrofone. Prosvjedovala je protiv nasilja i pozvala građane da se aktiviraju.

Ashbey Beasley preživjela je masovnu pucnjavu u srpnju prošle godine. Posljednja pucnjava, ona u Nashvilleu, zatekla ju je na odmoru u tom mjestu. Otišla je na mjesto posljednje tragične pucnjave i tamo pred mikrofonima prozvala policiju i pozvala na akciju.

Dok je glasnogovornik policije Nashvillea završavao konferenciju za novinare o masovnoj pucnjavi u osnovnoj školi, ogorčena majka prišla je grupi mikrofona i povikala: "Niste li se umorili od izvještavanja o ovome?"

Beasley navodi da su ona i njezin mlađi sin bili na mjestu pucnjave samo devet mjeseci ranije, na paradi povodom 4. srpnja u Highland Parku.

Pročitajte i ovo Javljanje uživo VIDEO Dirljiv prizor: Novinarka izvještavala o pucnjavi u školi, sin joj dotrčao u zagrljaj

S obitelji se slučajno zatekla na godišnjem odmoru u Tennesseeju, u posjetu svojoj šogorici kada se u ponedjeljak u njihovoj blizini dogodila još jedna pucnjava. U njoj je ubijeno troje djece i troje odraslih.

"Kako se ovo još uvijek događa? Kako nam djeca još uvijek umiru i zašto ih i dalje svaki put iznevjerimo?" rekla je okupljenim novinarima.

"Sljedeće će biti vaše dijete"

"Moramo nešto učiniti", dodala je. "Ovo će se nastaviti događati. Sljedeće će biti vaše dijete, i vaše dijete, i vaše dijete... samo je pitanje vremena", rekla je Beasley.

Kazala je da je, otkako je preživjela pucnjavu u srpnju u kojoj je ubijeno sedam i više od 30 osoba ozlijeđeno, lobirala za zakon o sigurnosti oružja u Washingtonu sastajući se s više od 130 zastupnika.

Pročitajte i ovo "Dosadni" četvrtak Vozili se po mjestu i pucali: Pijani muškarci napali policajce, u autu imali nož i marihuanu

Opisala je kako je njezin šestogodišnji sin izgledao kao da se sledio od straha kad su odjeknuli pucnji i kad je uspaničena gomila počela bježati.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

"On ne bi bježao. Sagnuo se i vrištao da ne želi biti upucan, nije želio umrijeti", ispričala je. "Izraz njegova lica bio je neopisiv. Bio je to čisti, iskonski osjećaj užasa", rekla je Beasley.