Tuga u Zagrebu

Vlasnik kafića kroz suze o poginulom muškarcu: "Bio je duša od čovjeka. U šoku smo... Bio je omiljen među gostima i kolegama"

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Četvero mrtvih u stravičnoj oluji koja je u srijedu poharala Hrvatsku. Među ozlijeđenima ima i djece. Sanacija štete uzrokovane snažnim nevremenom još traje. Zagrepčani još ne mogu doći k sebi od šoka. Kažu da takvo što nikad nisu vidjeli.

Katastrofa kakvu Zagreb ne pamti. Nosila je sve pred sobom. I živote. Jutro nakon – jedan kafić zavijen u crno. U oluji su ostali bez omiljenog konobara.

"Bio je duša od čovjeka. U šoku smo i moramo živjeti dalje. Neumoran, pouzdan, čist, pedantan, omiljen među gostima i kolegama"; kroz suze je ispričao vlasnik kafića Ante Grgović.

Pročitajte i ovo Tuga i nevjerica FOTO/ VIDEO Dan poslije oluje kakvu Hrvatska ne pamti: Vojska je na terenu, štete se zbrajaju, među ozlijeđenima su i djeca

Dok se vraćao s posla, na automobil mu je palo drvo. Na mjestu je ostao mrtav. I gosti ne mogu suspregnuti suze.

"Gospodski konobar – stvarno je bio čovjek i prijatelj. Jako teško", rekao je Juraj iz Zagreba.

Tužan prizor i u Dugavama. Gori svijeća za preminulog susjeda. Bježao je od oluje.

Pročitajte i ovo Ljudine VIDEO Žena traži junaka koji ju je spasio tijekom oluje: "Hvala, nepoznati čovječe, trebalo je otvoriti vrata auta i izaći na onu vjetrometinu"

"Jedan mladi čovjek je stradao 50 godina tu iz naše zgrade ulaz. Očito ga je drvo poklopilo dok je hodao, išao, trčao, tragično je stradao", rekao je Mituša iz Zagreba.

Ubojita oluja digla je na noge sve službe - nemoćne protiv sila prirode.

"Bože sačuvaj. Gadno i teško. Ja ne znam kud se čovjek više može šetati da bude siguran", komentirala je Ankica.

Pročitajte i ovo Sve je snimila kamera VIDEO Djelatnik Hitne pomoći tijekom intervencije besramno opljačkao teško bolesnu staricu

Sigurno, sreću je imao strani radnik koji je pao s 20 metara visine i čudom preživio.

Na Svetom Duhu je, izvan životne opasnosti, samo s prijelomom ruke.

"Malo imamo jezičnu barijeru, on govori engleski nešto slabije.
Puno spava, još je to veliki šok jer tijelo je doživjelo veliki šok mislim da će vrlo brzo postati svjestan da ga je sreća pratila", ispričala je reporterki Dnevnika Nove TV Matei Ćorić Brunović pročelnica OHBP Sveti Duh Višnja Nesek Adam.

Pročitajte i ovo Najgore na sjeveru U nevremenu koje je pogodilo susjede ozlijeđeno najmanje 110 ljudi: Uz oluju padala je tuča veličine teniske loptice

Više od 150 ljudi završilo je s ozljedama. Na traumatologiji je zaprimljeno 25 pacijenata, sedam s teškim tjelesnim ozljedama, dvoje je hospitalizirano.

"Ozlijede su od najbanalnijih poskliznuća, uganuća u predjelu nogu do ovih ozbiljnih na koje su pala stabla na njih", ispričao je Slaven Babić iz Klinike za traumatologiju KBC Sestre milosrdnice.

Među ozlijeđenima je bilo i djece.

"Srećom većina pacijenata je rješena na hitnom prijemu nema nikog da nije zbrinut dvoje je primljeno ostalih 20-ak je otpušteno"; rekao je pročelnik OHBP-a KBC-a Zagreb Ivan Gornik.

Svi su izvan životne opasnosti. Rane će zacijeliti, ali ove scene neće tako brzo zaboraviti.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

Povezane teme