Prijave do 6. kolovoza

Nova prilika za stjecanjem stana? HZMO objavio natječaj o prodaji svojih nekretnina

HZMO prodaje nekretnine Foto: Getty Images
Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje prodaje nekolicinu svojih stanova u pet hrvatskih gradova. Zainteresirani kupci svoje ponude mogu poslati do 6. kolovoza, a u međuvremenu ih se može i razgledati.

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje objavio je javni natječaj o prodaji stanova u svome vlasništvu i to u pet gradova, Belom Manastiru, Grubišnom Polju, Ogulinu, Pakracu i Zagrebu.

Nekretnine će se prodavati u zatečenom stanju, po principu  "viđeno - kupljeno“, a prodavatelj, kako stoji na službenoj stranici DHMZ-a, ne odgovara za pravne i materijalne nedostatke nekretnina.

Što je na prodaju?

U Belome Manastiru prodaje se stan u kući na adresi Ulica kralja Tomislava 58 površine 67,10 kvadratnih metara. 

U Pakracu će na prodaju biti stavljeno više stanova. Pet stanova nalazi se na adresi Ulica Kalvarija 36. Njihove kvadrature kreću se oko 40-ak metara kvadratnih. Šesta neketnina nalazi se na adresi Ulica braće Radića 14 te ima 54,48 metara kvadratnih.

U Grubišnom Polju prodaje se stan na adresi Kolodvorska ulica 4  površine 40,67 metara kvadratnih.

Pročitajte i ovo drastičan rast Je li sad vrijeme za kupnju nekretnine ili treba pričekati? Donosimo sve o cijenama kvadrata

U Ogulinu se prodaje stan površine 37,15 metara kvadratnih u ulici Vijenac Ive Marinkovića 5.

U Zagrebu prodaje se stan veličine 43,84 metara kvadratnih na adresi Aleja pomoraca 11.

Dane kada se stanove može doći razgledati, početne cijene i iznos jamčevina, kao i ostale informacije o natječaju, možete pogledati ovdje.

Neki od stanova u izvanknjižnome su vlasništvu HZMO-a, ali su zato u njegovome posjedu. Te stanove Zavod će kupcima predati u posjed i dati svu potrebnu dokumentaciju kojom raspolaže, ali dužnost je kupca da stan upiše u zemljišne knjige.

Kako sudjelovati u prodaji?

"Ponuditelji su dužni uplatiti jamčevinu u visini 10 % početne cijene nekretnine u korist Državnog proračuna. Izabranom ponuditelju uplaćena jamčevina uračunava se u cijenu, a ostalim ponuditeljima Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje vratit će jamčevinu u roku od 30 dana od dana donošenja odluke o odabiru najpovoljnije ponude, s tim da ponuditelj kojem se vraća jamčevina nema pravo na kamate za razdoblje od njezine uplate do isplate", piše u objavi.

Pročitajte i ovo Impresivan popis Pun ko brod: Novi ministar ima čak 22 nekretnine i niti centa kredita. A nešto se i uštedjelo...

Ponude zainteresirani kupci mogu predati najkasnije do 6. kolovoza 2024. One će se otvarati 19. kolovoza u 10:00 u dvorani A na drugome katu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Zagrebu na adresi A. Mihanovića 3.

Otvaranju ponuda mogu biti nazočni samo ponuditelji osobno ili opunomoćeni predstavnici ponuditelja, za što je potrebna punomoć ovjerena kod javnog bilježnika.