slučaj zgrozio javnost

Obrat u slučaju ginekologa osuđenog za silovanje pacijentice: Više ne radi u bolnici, ministar otkrio detalje

Vili Beroš, ministar zdravstva, rekao je da ginekolog koji je nepravomoćno osuđen za silovanje više ne radi u KBC-u Osijek.

"On više ne radi, to su najnovije informacije", rekao je Vili Beroš, ministar zdravstva, odgovarajući na pitanje novinara što je s ginekologom Zlatkom Topolovcem, koji je nepravomoćno osuđen za silovanje. 

"KBC Osijek je nakon medijskih napisa zatražio dostavu nepravomoćne presude i zaprimio ju je 11. rujna. Nakon toga, danas, pokrenuo je disciplinski postupak prema optuženom po tom predmetu. U međuvremenu je upitan još jedan slučaj, stoga je bolnica pokrenula još jedan postupak, koji je sada u tijeku. Prema mojim informacijama, doktor je donio potvrdu o privremenoj nesposobnosti za rad, dakle on je na bolovanju", rekao je Beroš.

Pročitajte i ovo Skandal u zdravstvu Ginekologa nepravomoćno osuđenog za silovanje još jedna pacijentica prijavila za bludne radnje: Beroš hitno šalje inspekciju

Dodao je kako vjeruje da će svi nešto naučiti iz tog slučaja. "Od prvog trenutka ga osuđujem i pokrenuo sam izmjene zakona koje će ubuduće promijeniti da u ovakvim vrlo specifičnim djelatnostima, potpuno je neprikladno da takav djelatnik radi u zdravstvenom sustavu", kaže Beroš.

Dodao je da je argumentacija KBC-a možda bila pravno utemeljena, ali da nije moralna. "Kao ocu ženskog djeteta doista mi nije jasno kako je moguće da se ovakvo nešto dogodi. Apeliram na sve ravnatelje zdravstvenih ustanova da se koriste zdravim razumom, a da manje gledaju pravnu formu. Naš je interes zaštititi pacijente", rekao je Beroš. 

Iako je Topolovac nepravomoćno osuđen za silovanje pacijentice na radnom mjestu, vodstvo bolnice nije ga suspendiralo, već je čekalo pravomoćnost presude. U međuvremenu ga je još jedna pacijentica prijavila optužujući ga za bludne radnje. 

Topolovac nakon nepravomoćne presude nije smio samostalno obavljati preglede, no pacijentica kaže da je bio sam u ordinaciji dok ju je pregledavao.

Pročitajte i ovo nezgoda na A3 Župan za dlaku izbjegao tragediju na autocesti, iza njega se vozili ministar i državni tajnik

Pročitajte i ovo istraživao Mohorovičić Tornado je prije 132 godine pogodio ovaj hrvatski grad: Letjeli su vagoni od 13 tona, u vlaku je bilo 50-ak putnika - "Osjetio sam kako se diže"

Pročitajte i ovo oglašeno upozorenje FOTO Hrvatskom hara Boris, sad prijete poplave: Pogledajte kako se Sava u Zagrebu izlila iz korita