Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Znanstveno istraživanje

Čvrst stisak ruke ukazuje na dug život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici sa Sveučilišta u Londonu došli su do zaključka kako je čvrst stisak ruke pokazatelj duljeg života.

I ne samo stisak ruke, nego i sposobnost balansiranja na jednoj nozi, tvrde znanstvenici, mogu dati podatke o očekivanoj duljini životnog vijeka pojedinca, piše Guardian. Cilj istraživanja koje su napravili bio je otkriti mogu li jednostavni fizički čimbenici biti upotrijebljeni u otkrivanju potrebe pomoći starijim osobama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ništa od ruke Milanović pružio ruku Plenkoviću, on ustuknuo, pogledajte kako su se na kraju pozdravili: "Ti kažeš da je karijes..." Slika nije dostupna Na druženju HDZ-ovaca Božinović je pitao novinare kad su ga zadnji put vidjeli da se rukuje. Ove fotografije najbolji su odgovor

>> Oni koji puno piju žive duže od onih koji ne piju?!

Tim znanstvenika proučio je 57 sličnih istraživačkih projekata, u kojima je sudjelovalo nekoliko desetina tisuća ljudi. Zabilježili su neobičan uzorak ponavljanja, kad je u pitanju najobičniji stisak ruke, kojeg se mjerilo tako da bi se pratila snaga stiska ruke na običnoj dršci. Otkrili su kako su slabi rezultati stiska na testu, kod skupine ispitanika ispod 60 godina, povezani sa kraćim životnim vijekom.

Sličan obrazac uočili su i kod načina hodanja, gdje se pokazalo kako oni ispitanici, koji hodaju najbrže, čak i do tri puta dulje žive od najsporijih hodača. Tim znanstvenika planira nastaviti s istim istraživanjem i na mlađim osobama i istražiti tko bi među mlađom populacijom mogao biti podložan ranijoj smrti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene