Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz dubina

VIDEO Objavljeni rezultati obdukcije 'čudovišta iz dubina': Evo što su pronašli!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proporcije ove impresivne životinje su doista impresivne...

Tri srca, oči veličine buće, golemi pipci i kljun kao u papagaja, samo su dio karakteristika kojima se ističe divovska lignja, rezultate čije obdukcije su objavili novozelandski znanstvenici. Njezin leš pronađen je u prosincu 2013. kad je isplivalo iz dubina Antarktika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija još vodi istragu Nakon optužbi o krađi u otmjenim trgovinama, zastupnica dala ostavku: "Podbacila sam, žao mi je" Slika nije dostupna Dramatične snimke VIDEO Jedno od najvećih nasukavanja kitova na obale Novog Zelanda

Morski glavonošac, kojeg se čuva u muzeju u Wellingtonu, dug je više od tri i pol metra i težak oko 350 kilograma, prenosi BBC. Ima osam pipaka, a svaki je dug 3,3 metra.

Kao i svi drugi primjerci 'mesonychoteuthis hamiltoni' koji su pronađeni netaknuti ili u želucu velikih kitova, i ovaj je ženka. Niti jedan mužjak ovog diva još nikad nije pronađen.

Divovski monstrum oštetio znanstvenicima uređaj kojim su ga otkrili?!

Obdukcijom je utvrđeno da je lignja, koja je čuvana zaleđena tijekom osam mjeseci, ima tri srca i oči promjera 35 centimetara, koje su vjerojatno najveće u životinjskom svijetu.

'Imaju izuzetno velike i osjetljive oči jer žive na velikim dubinama. Veoma je rijetko vidjeti ovako dobro očuvano oko', izjavila je Kat Bolstad sa Sveučilišta Auckland, koja je je sudjelovala u provođenju obdukcije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene