Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrij ih sve

Top 5 noćnih mora: Ovo smo svi sanjali!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skoro, pa svatko među nama misli kako je baš on/ona po nečemu jedinstven, pa čak i po vlastitim strahovima. No, neke noćne more su ipak zajedničke svima.

Ovih 5 noćnih mora jednostavno je zajedničko svima, piše Cracked.com.

Pročitajte i ovo Ilustracija Brojka raste iz godine u godinu Rekordna razina smrtnosti djece od vatrenog oružja u SAD-u: "Nikad nisam mislila da ću se brinuti o toliko djece s ranama od metaka" Ilustracija POVEĆAVA SE BROJ ZARAŽENIH Što je marburški virus? Vrlo je zarazan, stopa smrtnosti ide i do 88 posto, a ovo su simptomi bolesti

5. Ispadanje zubiju - svi se bojimo vlastite smrtnosti

1958. objavljen je antropološki članak koji je usporedio Japance s Amerikancima po onome što sanjaju - 20,8 posto Amerikanaca i 16,1 posto Japanaca dijelilo je istu noćnu moru - onu o ipadanju zubiju. Teorije kažu kako takav san pokazuje naš strah od vlastite smrtnosti.

4. Nepripremljenost na važnom testu - Svi strahujemo od  'javne sramote' 

Ova nam noćna mora pokazuje tjeskobu, zbog privatnog i poslovnog života. Bez obzira na postignute uspjehe, većina nas je nesigurna i strahuje kako se jednog dana neće moći nositi s očekivanjima.

3. Padanje s vrtoglave visine - Svi strahujemo od gubitka kontrole

Padanje je zasigurno jedna od najčešćih tematika snova iz kojih se budimo ili u panici ili u najmanju ruku propisno oznojeni od nelagode. Ova nam se noćna mora ušulja u snove kada ne možemo previše utjecati na životne ili poslovne okolnosti, odnosno kad 'nemamo kontrolu nad situacijom'. Ili se barem tako osjećamo.

2. Snovi o zatočeništvu - Svi strahuju i žale zbog životnih odluka

Samo 33 posto Amerikanaca opisuje svoje živote kao 'sretne'. Preostalih 67 posto se zasigurno nalaze u jednoj od ovih kategorija: frustracija stalnim poslom na kojem su 'zaglavili'; novčani problemi; zaglavljenost u frustrirajućim vezama - ne podnosiš partnera/partnericu, ali ništa ne činiš po tom pitanju; imate puno djece, a premalo pomoći obitelji. 

Poanta je kako vam je svaki dan muka od vlastitog života, no ne činite baš ništa kako bi se pokrenuli s 'mrtve točke'. Pa se budite u znoju, nakon sna kako vas je veliki strašni čovjek zaključao u mračnom podrumu, a ključ bacio.

1. Golotinja u javnosti - Svi strahuju kako će drugi razotkriti naše slabosti 

Većina ljudi strahuje kako će ih jednog dana svi 'razotkriti' kako zapravo i nisu savršena bića. Što i nismo, no većina ipak teži tom cilju... Stoga kad ćete idući put šetati usred šoping centra k'o od majke rođeni, pa se u panici probudite ipak samo u vlastitom krevetu - odahnite, sanjali ste jednu od top 5 noćnih mora ljudske vrste ;)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene