Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prirodni fenomen

SPEKTAKULARAN VIDEO Oblak usred vedra dana 'guta' grad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevjerojatan i spektakularan video stiže iz Alicantea u Španjolskoj, a prikazuje oblak koji "guta" dio grada i brda poput kakvog dima od velikog požara ili neke mistične magle.

Lokalno stanovništvo zabrinulo se što je mogao biti uzrok tog prirodnog fenomena te se razvila prava debata. Oblak je snimljen kako prilazi preko plaže Albufereta te "guta" sve pred sobom, unatoč savršeno vedrom nebu, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Španjolski premijer Pedro Sanchez i portugalski premijer Luis Montenegro Predlažu rješenje s dvije države Sanchez skuplja glasove za priznanje Palestine: Irska i Norveška za, Portugal suzdržan Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju

Dio lokalnog stanovništva pretpostavio je kako se radi o dimu od požara, dok su drugi prizor uspoređivali s prizorima iz filmova apokalipse.

FOTO Veliki oblak smoga prekrio London

Video je na YouTubeu objavio lokalni stanovnik Antonio Carlos Soria Hernandez, a video je ubrzo postao viralan.

S druge strane, turisti i lokalno stanovništvo iz okolnih gradovana istoku Španjolske, govore o sličnim oblacima u Calpeu i Benidormu.

Fenomen je međutim objašnjen kao rezultat kontakta toplijeg zraka iz unutrašnjosti kopna s hladnim morem, pri čemu se stvara velik oblak.

Pogledajte video.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene