Obavijesti Video Pretražite Navigacija
San svakog kolekcionara

Nevjerojatno: S Volvom iz 1966. prešao 4,8 milijuna kilometara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crveni Volvo P1800S s istim motorom vozi od 1966. Njegov je vlasnik do sada prešao 4,8 milijuna kilometara.

Irvin Gordon, umirovljeni učitelj, Volvo coupe s dvoja vrata svakodnevno vozi punih 46 godina i po brojaču kilometara do sada je prešao gotovo 3 milijuna milja (oko 4,8 milijuna kilometara).

Pročitajte i ovo Ilustracija Oglasila se policija Deveta žrtva: Motociklist nakon teške nesreće preminuo u bolnici Policija Očevid je u tijeku U Istri se sudarila dva motocikla, zatvorena je cesta, a promet teče obilazno

>> Pronašao ukradeni oldtimer nakon 38 godina

Gordon je automobil kupio 30. lipnja 1966. za 4.150 dolara, što mu je tada bila gotovo cijela godišnja plaća. Kaže kako je otišao na probnu vožnju kod lokalnog trgovca automobilima i zaljubio se. No, tada si nije mogao prijuštiti automobil s klima uređajem pa se odlučio za salonski model. I nije pogriješio.

'Napravio sam 1.500 milja (oko 2.400 kilometara) već prvi vikend. Pokupio sam ga u petak navečer i u ponedjeljak se vratio u salon da napravim prvi servis jer su mi rekli da dođem nakon što pređem toliko. Trebali su provjeriti špur, podesiti ventile i očistiti automobil. To je ljubavna veza koja traje do dan danas', kazao je 72-godišnjak za Reuters.

Gordonov coupe ima nekoliko prigodnih pločica na kojima piše koliko je milja prošao. Od 2002. godine drži rekord u Guinnessovoj knjizi rekorda za 'najviše prijeđenih kilometara'. Gordon kaže kako nema nikakvih posebnih tajni za njegovu dugovječnost. 'Moj stil vožnje je takav da dijelovi traju dugo vremena. A osim normalnog, redovnog održavanja na njemu nije rađeno ništa posebno'. 

Ponekad malo teže upali, posebice tijekom vrućih ljetnih dana, ali još uvijek ima isti motor iz 1966. iako je dva puta obnovljen. I u Volvu su prepoznali vrijednost Gordonova automobila i platili mu put diljem Europe kako bi prezentirao brand. 'Upoznao sam mnogo dragih ljudi, imam prijatelje u cijelom svijetu, od Australije do Europe. Bilo je to predivno iskustvo', kazao je Gordon.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene