Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve je u imenu

Maštovito podzemlje: Đuzi, Budala, Mutavi, Šiptar...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadimci nedavno uhićenih istarskih policajaca pokazali su koliko je balkansko podzemlje maštovito kada je u pitanju odabir njihovih nadimaka.

Ćoki, Sebi i Đuzi završili su u ćuzi, šala je koja ovih dana kruži internetom, a inače su to nadimci trojice istarskih policajaca koji se nalaze u istražnom zatvoru zbog udruživanja s članovima istarskog narkolanca. Ovo je samo još jedan od primjera maštovitosti balkanskog podzemlja kada je u pitanju odabir njihovih nadimaka.

Pročitajte i ovo Ilustracija VENDETA U ITALIJI Mafijaši su sve dovitljiviji: Imali su lukav plan kako da otruju svećenika, ali im nije uspjelo Takeshi Ebisawa Pripremali se godinama Japanski mafijaški bos pao u velikoj akciji, njegova smrtonosna pošiljka mogla je promijeniti svijet: "Jezivo je zamisliti posljedice..."

Patak, Zver, Balavi, Majmun, Budala, Mutavi, Pacov, te niz po bizarnosti sličnih nadimaka nose neki od najistaknutijih članova raznih mafijaških krugova u regiji, a za policiju su nadimci često vrlo važni. Naime, prema riječima nekih kriminalista iz nadimaka mogu izvući puno zaključaka, a mnogi od njih su poznati više po nadimcima nego po pravim imenima.

Mafijaš uhićen u New Yorku 35 godina nakon spektakularne pljačke u JFK-u

Po nadimcima bi se teško moglo zaključiti da se radi o ljudima koji drmaju podzemljem, ali što uopće možete pomisliti o nekome kad vam kažu da mu je nadimak Lopata?

Što god mislili o tim nadimcima oni su, ili su bili strah i trepet u regiji, ali i šire. Goran Vuković nosio je nadimak Majmun kojeg je zaradio jer je navodno vrlo spretan u penjaju po zidovima, a legende kažu da se bez većih problema mogao popeti do drugog kagta.

Zlatka Ugarkovića iz Zadra zvali su Patak, a nadimak Balavi dobio je Vujadin Pejović. Legija je nadimak Milorada Ulemeka, koji ima i nadimak Šareni jer često mijenja boju kose.

Milan Đorđević prozvan je Bombona, jer je sa sobom uvijek nosio vrećicu bombona, a vođa zemunskog klana Dušan Spasojević imao je čak tri nadimka – Duća, Kratki i Šiptar. Kratki zbog visine, a Šiptar jer je poslovao s Albancima s Kosova.

Milan Suvajdžić je zbog govorne mane prozvan Mutavi, a Vladimir Milisavljević dobio je nadimak Budala, jer je jedini iz ovog društva završio fakultet i navodno govori nekoliko stranih jezika.

U usporedbi s balkanskim podzemnim nadimcima kako vam zvuči Al Caponeov nadimak Scarface, odnosno Lice s ožiljkom? Capone je inače nadimak dobio zbog ožiljka koji je krasio njegovo lice nakon što je sestri Franka Galluccija rekao da ima divnu guzu, pa ga je ovaj razrezao nožem.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene